Vés al contingut

notícies relacionades

Evitar noves formes d’autopreservació egoista, la crida del Papa

(CR) Aquest diumenge 26 de setembre se celebra la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat amb el lema: “Cap a un nosaltres cada vegada més gran”. El papa Francesc ha dedicat el seu missatge a potenciar el “nosaltres” per sobre “dels altres”. Francesc afirma que, passada la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19, la pitjor reacció seria “caure encara més en una febre consumista i en noves formes d’autopreservació egoista”.

Convocat el XVI Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis

(CR) S’obre una nova convocatòria del premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis. Amb aquest certamen, les entitats convocants volen mantenir viva la memòria de Gomis i el seu exemple de compromís a favor de la pau, els drets humans, l’eliminació de la pobresa l’exclusió social i les desigualtats. El termini d'admissió d'originals i candidatures d'enguany finalitza el 19 de juliol de 2021.

Francesc Urbi et Orbi: “Encara hi ha massa guerres i massa violència al món”

(CR/Vatican News) Compartir vacunes amb els països més pobres, eliminar les limitacions a la llibertat de religió i acabar amb les guerres i violències que “encara hi ha al món”. És la crida de Francesc en la tradicional benedicció de Pasqua. El Papa ha recordat que és “escandalós” que amb totes les dificultats que ha comportat la pandèmia no hagin cessat els conflictes armats.

La tradicional manifestació de Sant’Egidio per la pau serà virtual

(Sant’Egidio) Amb testimonis de països com Moçambic, Líban, Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana, i veus dels corredors humanitaris i de l’illa grega de Lesbos. Malgrat que el confinament que dicta la pandèmia enguany no permet dur a terme la tradicional marxa de la Jornada Mundial de la Pau fins a la plaça de Sant Pere, la Comunitat de Sant’Egidio no renuncia a començar l’any nou amb els que treballen per un món més just i més humà, sense guerres, terrorisme ni violència de cap tipus.

Papa Francesc: “Potser podré anar a Manresa”

(CR) No descarta visitar Manresa el 2021. El papa Francesc ho ha formulat per primer cop i sense mediacions en l’entrevista que ha concedit a la revista italiana Il Mio Papa en la versió en castellà. La visita coincidiria amb els 500 anys de l’estada de sant Ignasi en aquesta ciutat.

panoràmica

Veure la fe