Vés al contingut
Catalunya Religió
campanes-francoli-1
Fotografia: Xavier Lozano | Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona | Les campanes de la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga de Francolí han tornat a tocar de manera manual durant la festa major en honor de sant Abdó i sant Senén, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la restitució de les campanes Ester i Cristina de l’església vella.

Enguany, per iniciativa d’un col·lectiu d’espluguins i amb el suport de la Parròquia i de l’Ajuntament, s’ha impulsat el projecte de recuperació dels tocs manuals, amb l’assessorament dels campaners de Montblanc, de Valls i de Tarragona. En aquest sentit, l’objectiu final, amb un període de dos anys, és reactivar les tasques de manteniment d’un total de nou campanes que hi ha a la vila.

De moment s’han pogut restituir els batalls de les campanes de l’església vella i s’ha adaptat la campana grossa, de 1888, per a poder ser tocada manualment. Les campanes s'han sentit ja aquest dijous, durant el repic de la vigília de la festa major, a les 12 del migdia. També es tocaran a ofici aquest diumenge diumenge, a dos quarts de 12, a les 12 i a la 1 del migdia.

Per altra banda, la revisió dels tocs automàtics ha permès la recuperació del toc tradicional de l’àngelus, el de funeral i els de difunts.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.