Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Pere Tarrés) – Malgrat que l’emergència sanitària a causa del COVID-19 ha paralitzat de manera temporal l’activitat dels esplais, els infants i les famílies continuen amb moltes ganes de compartir activitats i jocs. És per aquest motiu que el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés ha posat en marxa la iniciativa ‘Colònies confinades’, unes colònies virtuals que es duran a terme dissabte 4 i diumenge 5 d’abril, des de les 11 h fins ben entrada la nit. Les anomenades ‘Colònies confinades’ es podran seguir a través del perfil d’Instagram del MCECC (@esplaisMCECC) i també a través de l’etiqueta #coloniesconfinadesMCECC.

En aquest espai virtual es compartiran activitats per a tots els infants i famílies, així com monitores i monitors que hi vulguin participar. L’objectiu és recrear l’ambient i els moments quotidians que se solen treballar a les colònies presencials, interactuant en tot moment entre els participants.

Totes les activitats que es comparteixin estaran vehiculades a través d’un Centre d’Interès que pretén posar en valor principis fonamentals del món del lleure, com ara la solidaritat, l’harmonia entre companys, i la sostenibilitat i respecte pel medi ambient. En aquest senti, l’eix principal de les activitats serà fer reflexionar els participants sobre quina societat volen un cop s’acabi del confinament i com fer arribar a la resta de la ciutadania aquests valors que es potencien als centres d’esplai.

Entre els participants de les ‘Colònies confinades’ destaca la col·laboració de diverses personalitats mediàtiques, com el meteoròleg Tomàs Molina, el músic Jan Garrido, del grup Xiula, el vicepresident d’Òmnium Cultural i ex monitor de lleure, Marcel Mauri, i el grup musical Roba Estesa. Tots ells aportaran diversos vídeos i reptes per a la comunitat virtual.

Les activitats seguiran un horari de participació i cada esplai comptarà amb un monitor o monitora que les coordinarà.

 

A continuació, trobareu l’horari per aquest cap de setmana:

 

Dissabte 4 d’abril

11 h – Bon dia (Cantem el ‘Bon dia’ amb...)

11.30 h – Presentació dels Centres d’Interès.

12 h – Activitat 1. Iniciem les colònies.

14 h – Dinar (Beneïm la taula amb...)

18 h – Activitat 2. Treballem la cura del medi ambient.

21 h – Sopar (Beneïm la taula amb...)

23 h – Bona nit. Treballem els hàbits saludables.

 

Diumenge 5 d’abril

11 h – Bon dia (Cantem el ‘Bon dia’ amb...).

12 h – Activitat 3. Taller ‘Com agraïm la solidaritat dels altres?’.

14 h – Dinar (Beneïm la taula amb...).

18 h – Activitat 4. Com estenem els valors del lleure al nostre entorn més proper?

21 h – Sopar (Beneïm la taula amb...).

22 h – Tancament Centre d’Interès.

23 h – Bon nit. Treballem l’Educació emocional.