Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/Fundació Pere Tarrés) Des d’aquest dilluns 19 de juliol totes les persones majors de deu anys que participin d’un casal, colònia, campament o ruta –incloent monitors i monitores– podran realitzar, abans o durant l’activitat, testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies. Una mesura que des del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya -MCECC- han celebrat positivament. S’habilitaran prop de 1.200 farmàcies repartides per tot el territori. A la web www.estiuamblleure.cat es pot consultar el llistat d’establiments disponibles per municipis. 

“Celebrem aquesta mesura que se suma a les altres mesures de prevenció i detecció que ja estaven vigents en les activitats de lleure”, afirma el president del MCECC, Xavier Nus. Unes activitats que Nus reconeix que són vitals per al desenvolupament d’infants i joves i que durant l’època d’estiu i vacances esdevenen una prioritat. “Com a societat hem de fer l’esforç per mantenir les activitats de lleure obertes”.

Unes activitats de lleure que durant el curs s’han vist afectades per les restriccions de la pandèmia de la Covid-19 i que han significat en alguns casos la supressió de les activitats durant molts mesos del curs. La mesura, que s'inicia avui 19 de juliol, serà gratuïta i voluntària, i està previst que s'estengui fins a l'inici del curs escolar.