Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu) És gran la tradició desenvolupada al llarg d'aquests cinc segles per l'Orde Hospitalari en l'àmbit de l'espiritualitat. La institució ha tingut com a objectiu, ja des dels seus inicis oferir, salut i benestar en situacions de fragilitat i vulnerabilitat, promovent centres hospitalaris i socials que volen oferir una atenció integral i aportin dignitat a totes aquelles persones que atén. Per això té cura de la persona en la seva totalitat abordant de manera especial la seva espiritualitat no com una cosa tangencial, anecdòtica o puntual sinó des del mateix cor de l'acció hospitalària i social.

Les persones a les que atenen els centres i fundacions de l'Orde pateixen, creuen, desitgen, esperen i estimen de manera singular i íntima. L'assistència que els ofereixen ha de tenir en compte tot allò que sigui significatiu per a la seva evolució personal. Encara que intangible, l'espiritualitat és molt real i pot incidir de manera decisiva en la recuperació o en la vivència de plenitud d'un pacient o usuari en situació vulnerable. Els professionals dels Serveis d'Atenció Espiritual i Religiosa (Saer) acompanyen i cuiden les persones ateses quan és necessari de forma càlida, qualificada i coordinada amb la resta de professionals i voluntaris dels centres de l'Orde.

Recentment l'Orde Hospitalari ha publicat un monogràfic sobre espiritualitat en el qual es poden trobar vídeos, articles i reportatges en profunditat.