Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) La Primavera Musical a Vistabella arriba a la seva quarta edició i es vesteix de nou amb un programa musical format per cinc concerts de cambra que tindran lloc entre els mesos d’abril i juny.

Més enllà de la voluntat d’obrir l’església del Sagrat Cor de Vistabella al món artístic, aquest cicle també pretén col·laborar en la restauració d’aquest temple modernista obra de l’arquitecte Josep Maria Jujol. De fet, aquesta quarta edició coincideix amb la finalització de la segona fase del projecte general de restauració de l’església del Sagrat Cor en la que s’ha restaurat la façana del temple.

El trio format pel pianista Dani Ruiz, Oriol Estivill al clarinet i el violoncel·lista Roger Morelló serà l’encarregat d’engegar el festival el pròxim 24 d’abril. ‘Homenatge als grans mestres’ presenta l’obra de dos compositors catalans actuals, Elisenda Fàbregas i Marc Migó, que a través de les seves creacions fan un clar viatge en referents com Beethoven o Pau Casals.

La segona cita primaveral arribarà el dia 1 de maig amb la soprano tarragonina Marta Mathéu i l’organista Juan de la Rubia els quals oferiran el programa ‘Magnificat, la figura de la Verge Maria, de l’època medieval al Barroc’. Un viatge en el temps on es podran escoltar des de fragments del Llibre vermell de Montserrat a àries del Magnificat de J. S. Bach, en una de les poques obres en què el compositor utilitza el llatí com a idioma de l’obra.

La tercera proposta farà viatjar als inicis de la poesia feta cançó. ‘El viatge de les mans’ tindrà lloc el 15 de maig. Toni Xuclà, Clàudia Cabero i Gemma Abrié oferiran un concert de guitarres i contrabaix en el qual la veu serà també protagonista. Partiran dels primers poetes i poetesses catalanes amb músiques d’avui i es connectaran també amb els artistes actuals.

El penúltim concert el protagonitzarà el duet de cambra format pel pianista Àlex Alguacil i el flautista Christian Farroni que presentaran el programa ‘El segle XX per a flauta i piano’ el 29 de maig.

I el punt final a la quarta edició de la Primavera Musical a Vistabella el posarà Anna d’Ivori que clourà el festival el 5 de juny amb el seu darrer treball ‘Ales de paper’.

Els primers quatre concerts tindran lloc a les 20.30 hores mentre que l’últim es preveu celebrar a les 21.30 hores a l’exterior de l’església.