Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat Solsona) La parròquia de Sant Joan Baptista del Palau d'Anglesola ha iniciat una campanya de mecenatge i convida a apadrinar una rajola de l'església. La campanya vol aconseguir finançament per a les obres de restauració de l'església, en aquest cas per a la seva pavimentació. "Una iniciativa per valorar i fer-nos més nostre el patrimoni del Palau d'Anglesola", diuen des de l'Agrupació Parroquial de Mollerussa.

El repte consisteix a apadrinar 850 rajoles. Per aconseguir-ho, la comunitat anirà fent un seguiment del número de rajoles apadrinades. 

Fins ara s’ha tingut moltes col·laboracions econòmiques per fer possible les obres, però amb aquesta campanya es pretén arribar a més població, a les persones de fora la vila i a tothom que per algun motiu o altra aprecia i valora el patrimoni del Palau d’Anglesola. Per apadrinar una rajola, es pot fer a través dels diferents establiments del poble, a la parròquia o a través d'una transferència al compte corrent. 

Per què apadrinar una rajola?

Des de l’estiu del 2019, quan hi va haver un esfondrament de la teulada de l'església, es va iniciar un període de reformes urgents i necessàries de l'església. Un fet que ha provocat el tancament de l'església durant dos anys. Durant aquest període, la parròquia ha intentat mantenir el caliu de la comunitat i de les celebracions. "No ha estat un procés senzill", diuen, i "volem valorar la feina i la voluntat de moltes persones que ho estan fent possible".

Per a la parròquia, aquest edifici de l'any 1802 "ens identifica com a poble". El consideren un lloc de trobada i de reunió. "És la casa on tots ens podem sentir acollits en tant que formem part de la mateixa comunitat", expressen. 

Malgrat que les obres tenen un cost molt elevat, "estem contents perquè les aportacions per a la realització de les obres de l'església no han parat al llarg d'aquests mesos", asseguren. Ara es troben a la recta final per poder obrir l'església. Però, per fer-ho, necessiten acabar el paviment.