Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) En sintonia amb l’exhortació del papa Francesc per garantir l’accés universal a les vacunes, el mes de març la Conferència Episcopal de Corea del Sud (CBCK) va posar en marxa una campanya per ajudar a combatre la Covid als països més pobres, que son els qui tenen més dificultats per accedir a les vacunes. La iniciativa, que també tenia l’objectiu de sensibilitzar la feligresia i a tots els ciutadans, va comptar amb la participació de 234 parròquies i organitzacions de Seül, gràcies a la coordinació del moviment eclesial “One Body One Spirit Movement”, nascut amb motiu del 44è Congrés Eucarístic Internacional celebrat a Seül el 1989.

Gràcies la campanya, aquest dissabte l’Arxidiòcesi de Seül ha fet públic l’enviament d’un milió de dòlars a la Santa Seu. Aquests diners serviran perquè el Vaticà continuï amb la campanya “Vacunes per tothom”, que vol garantir que cada persona del planeta tingui accés a les vacunes de forma gratuïta i ràpida. Tot i aquesta donació, des de Seül s’espera que ens els propers mesos es pugui seguir ajudant a la causa, ja que la recaptació durarà fins el 27 de novembre, l’últim dia del jubileu del 200è aniversari del naixement de Sant Andreu Kim Tae-gon, el primer sacerdot catòlic i patró de Corea.

La desigualtat entre els països rics i els pobres augmenta durant la pandèmia

En el marc de la campanya a Corea del Sud, el p. Matthias Young-yup Hur, portaveu de l’Arxidiòcesi de Seül, ha mostrat la seva preocupació sobre els efectes econòmics de la pandèmia,  ja que “ha augmentat la desigualtat entre els països rics i els pobres”. És per això que tant ell com els fidels de Seül esperen que aquesta iniciativa per recaptar fons “sigui un petit pas per superar junts els obstacles”. En aquest sentit, serà bàsica la col·laboració del moviment “One Body One Spirit Movement”, que és part activa de la xarxa de Càritas Seül i actua en diversos camps, com per exemple la cooperació internacional pel desenvolupament o els serveis socials.