Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dissabte el Consell de la Plebania de Montblanc, en el transcurs d’una visita a les instal·lacions del Monestir de la Mare de Déu de la Serra, va topar-se amb les runes de l’esfondrament de part del sostre d’una de les ales del claustre d’aquest Monestir.

Amb la màxima urgència, els serveis tècnics de l’Arquebisbat i de l’Ajuntament van traslladar-se al lloc dels fets per fer una primera valoració dels danys i revisar l’estabilitat de l’immoble. A hores d’ara es desconeixen els motius que han provocat la fallida de l’estructura i la caiguda de la coberta que sortosament no ha provocat danys personals.

Durant aquests anys a la teulada del Monestir de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, edifici declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) situat dins un conjunt històric, s’han realitzat les operacions de conservació i manteniment periòdiques, i res feia sospitar el que ha passat.

Fins al moment s’han realitzat les gestions pertinents amb la màxima celeritat perquè s’iniciïn els treballs de neteja i retirada de la runa que ha caigut a l’interior de l’immoble. Amb caràcter previ a aquesta actuació un arquitecte ha inspeccionat el lloc i s’ha procedit, seguint les seves indicacions, a l’apuntalament de les bigues del sector del sostre afectat per garantir la seguretat de l’edifici.

Un cop estiguin els treballs de neteja i sanejament finalitzats s’estudiaran i valoraran les actuacions necessàries posteriors per tal de garantir l’estabilitat de l’estructura i refer de nou la part de teulada enfonsada. En aquest sentit, mentre no es determinin i es duguin a terme la resta de mesures necessàries, estarà prohibit l’accés a aquesta part de l’immoble.

En aquests moments s’estan estudiant les possibles vies de finançament per a sufragar els costos d’aquests treballs. Per a poder col·laborar econòmicament es pot fer una aportació a través de l’enllaç https://donatius.arqtgn.cat/serra