Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Escola Pia de Catalunya, Fundació Escoles Dominiques Anunciata Pare Coll - Fedac, Fundació Escola Vicenciana, Fundació Educativa Cor de Maria, Fundació Vedruna Catalunya Educació, La Salle Catalunya
Maristes Catalunya i la Fundació Jesuïtes Educació, han expressant en un comunicat conjunt el rebuig a les actucacions policials de l'1 d'octubre. Els signants són els titulars d'escoles que habitualment són col·legis electorals. Una vintena d'aquests centres van obrir durant la jornada de l'1 d'octubre.

En concret, tres escoles van partir la violència polícial, les tres a Barcelona. L'Escola Pia Sant Antoni va ser un dels centres on va entrar la polícia després de dissoldre violentament els ciutadants que protegien el col·legi i van rebentar diverses portes per localitzar les urnes dins de l'edifici educatiu. L'escola Infant Jesús dels jesuïtes a Sant Gervasi i Fedac-Horta van partir la repressió policial davant de les portes del seu centre. En el primer cas, la multidud va impedir l'accés de la policia, i a Horta l'efectiu policial va decidir retirar-se quan ja estaven a les portes del recinte que acull l'escola i l'església.

MANIFEST INSTITUCIONS EDUCATIVES PELS ACTES DE L’1 D’OCTUBRE

Reunits a Barcelona, i en nom de les entitats a les quals representem, volem manifestar:

-El nostre enuig i el nostre rebuig per les actuacions de violència que es van viure en la jornada de l’1 d’octubre al nostre país.

Que moltes de les nostres escoles, igual que d’altres escoles, institucions i entitats, van ser víctimes d’una violència intolerable. Es va viure amb por i angoixa una jornada que els ciutadans del nostre país haurien volgut que fos una expressió de llibertat i de democràcia.

El nostre suport i la nostra solidaritat amb totes les persones que van patir actes de violència, tant física com moral.

El nostre suport a les institucions del país.

RECLAMEM:

Que en el nostre país prevalguin els principis de la pau i de la llibertat d’expressió, fent servir el diàleg com a instrument que permeti resoldre els conflictes i les divergències.

Més enllà de les discussions entre legalitats i legitimitats i com a entitats cristianes dedicades a l’educació, reclamem que la convivència, el diàleg i la serenor siguin els principis sobre els quals sustentem les nostres decisions, que han d’estar sempre basades en els drets fonamentals de les persones i dels pobles.

Des de les nostres institucions religioses i escoles cristianes ens comprometem, convençuts que l’educació té una acció transformadora, a treballar des del respecte i l’empatia per tal que els conflictes esdevinguin sempre oportunitats de diàleg i de convivència.

Barcelona, 2 d’octubre de 2017. Dia Mundial de la No-violència

Escola Pia de Catalunya

Fundació Escoles Dominiques Anunciata Pare Coll - Fedac

Fundació Escola Vicenciana

Fundació Educativa Cor de Maria,

Fundació Vedruna Catalunya Educació

La Salle Catalunya

Maristes Catalunya

Fundació Jesuïtes Educació

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.