Vés al contingut
Catalunya Religió
escolania-montserrat-escola-verda
Fotografia: Abadia de Montserrat.

ABADIA DE MONTSERRAT Fomentar una educació ecosocial que transformi el centre educatiu i el seu entorn. És el compromís que adquireix l'Escolania de Montserrat en incorporar-se a la Xarxa d’Escoles Verdes.

El cap d'estudis generals de l'Escolania, Joan Cantón, assegura que la participació de l’Escolania en aquest projecte ha estat motivada perquè "entenem l'educació com a eina molt poderosa per implicar el nostre alumnat en els reptes ambientals i socials actuals i de futur".

El Programa Escoles Verdes es va crear l’any 1998 per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat de fer front als nous reptes i valors de la sostenibilitat. Per obtenir el distintiu, que atorguen el Departament d’Educació, i el d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, els centres han d’haver impartit la formació corresponent i disposar d’un Pla d’educació per a la sostenibilitat.

Actualment, ja hi ha 923 centres educatius que tenen el distintiu d’Escoles Verdes, entre els quals l’Escolania. Els integrants de la Xarxa d’Escoles Verdes tenen tres grans objectius. Un d'ells parla sobre l'ajuda els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre. També tenen present promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn. I finalment, busquen afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

Premi per les millors iniciatives educatives de sostenibilitat

Cada any, els Departaments d’Educació, i el d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural lliuren els Premis Escoles Verdes a les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat desenvolupades pels centres que tenen el Distintiu d’Escoles Verdes. Hi ha tres categories: la de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre; la de treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori per a la millora ambiental dels diferents centres que participen en el projecte i del seu entorn; i la d’actuació singular.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.