Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Escola Pia) Aquest dimecres l’Escola Pia de Catalunya ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat Aliança Educació 360; una proposta educativa compartida per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. De fet, algunes de les escoles i fundacions d’Escola Pia ja s’havien adherit a l’Aliança, però la institució ha volgut reafirmar el seu compromís des del paraigua de l’organització.

Amb l’adhesió al programa, l’Escola Pia es compromet a fer créixer les iniciatives que contribueixen a la igualtat d’oportunitats pels infants i joves i a generar espais educatius més enllà de l’aula que connectin l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu. L’Escola Pia comparteix amb L’Aliança Educació 360 el repte de treballar per oferir millors oportunitats educatives en tots els temps i espais dels infants.

La finalitat és que cada infant i jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions. Toni Burgaya, director general de l’Escola Pia, ha posat en relleu la reestructuració de l’organigrama institucional el curs passat per, entre altres motius, reivindicar l’educació no formal de la institució. Així, fa un any que David Magrí és responsable de l’àrea de Lleure d’Escola Pia que al seu torn té representació als espais de decisió l’entitat.

“Si volem garentir l’aprenentatge ja no és suficient amb l’escola”, ha comentat Fathia Benhammou. La directora de l'Aliança Educació 360 ha fet èmfasi en la necessitat que entitats educatives i equipaments públics comparteixin aquest mateix objectiu.

A l’esdeveniment també hi han participat Alba Girbau, directora de Lleure Jordi Turull –l’entitat de lleure de l’Escola Pia– i Mireia Sánchez, en representació de les fundacions d’Escola Pia que compten amb diversos programes educatius que vetllen per la integració d’infants i joves en risc.

L’esdeveniment hauria d’haver tingut lloc el mes de març de l’any passat, però es va veure afectat per la pandèmia i s’ha pogut celebrar finalment en petit comitè a les oficines centrals de l’Escola Pia de Catalunya.