Vés al contingut
Catalunya Religió
escola-pia-capitol-març
Fotografia: Escola Pia.

Escola Pia El principal òrgan de decisió de la província de l'Escola Pia de Catalunya es reunirà del 23 de març a l'1 d'abril a l'Escola Pia de Sarrià. Durant els dies que dura el Capítol Provincial de l'orde, els escolapis i els laics faran revisió de les polítiques treballades en els darrers quatre anys i es faran propostes que marcaran les línies de treball per als pròxims quatre anys. Durant aquest procés, també s'escollirà el nou provincial i els assistents, que són els màxims responsables de l'Orde d'Escola Pia de Catalunya.

Al Capítol s’hi convoquen 14 escolapis: el provincial i els seus assistents; l’ecònom provincial, el secretari provincial i els rectors de cada parròquia de la província. També es convoquen 12 escolapis més de Catalunya i 2 representants de la viceprovíncia, Mexicali. Això fa un total de 28 religiosos.

Al Capítol provincial hi assistiran 56 capitulars que representaran la diversitat de l'Escola Pia

Perquè hi hagi prou diversitat i representació, la comissió organitzadora selecciona 28 persones de tota la institució amb el criteri que hi hagi varietat d’edat, sexe, localització i, evidentment, de diferents rols. Així, s'hi trobarà representació de les escoles, la fundació, lleure, grups i comunitats i, fins i tot, representació de les famílies. En total 56 capitulars.

Les polítiques i les línies de treball són molt diverses i toquen totes les branques de la institució. Per això, "és molt important que les persones convocades siguin molt variades i representin al màxim la diversitat de la institució", expliquen des de l'Escola Pia.

D’on surten les propostes de les noves polítiques de la institució?

La comissió que prepara el capítol té per objectiu preparar els documents que es treballaran durant els dies del capítol. Entre d’altres s’ha encarregat que cadascun dels equips valorin els objectius que van assumir durant el període anterior. Així cada equip n’ha fet una valoració i ha deixat constància de quins s’han assolit i quins valoren que cal que es tornin a presentar pel proper quadrienni.

Normalment, s’obre un procés per rebre propostes a incloure com a noves polítiques. Però aquest quadrienni "hem tingut la particularitat de viure una pandèmia que ens ha impactat a tots individualment i també com a societat", diuen des d'Escola Pia. Per aquest motiu, la institució va veure necessari crear uns equips de treball per reflexionar i recollir en dos documents els aprenentatges que adquirits durant la pandèmia. Aquests són el Document de transformació i el Document d’accents. Uns documents que van treballar aproximadament 200 persones de la institució per valorar quins aspectes són prioritaris a treballar i on posar el focus.

Per tant, durant el capítol s’acabarà de definir i concretar quins equips i de quina manera hauran d’abordar aquestes polítiques durant els quatre anys vinents.

L'Escola Pia de Catalunya celebra el Capítol Provincial, el principal òrgan de decisió de la província, cada quatre anys.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.