Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Escola Pia de Catalunya ha adreçat una carta al gènere masculí per reivindicar la jornada de vaga d'aquest 8 de març. A continuació reproduïm el document:

"Benvolguts companys del gènere masculí:

Aquest 8 de març, adrecem aquesta carta en primer lloc als homes de la nostra Institució per demanar-vos que, avui i sempre, sigueu feministes. El feminisme cerca la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones. Com que les dones som més de la meitat de la humanitat, mentre es mantingui la desigualtat entre homes i dones no podem parlar d’autèntica democràcia al món. Així doncs: tots, homes i dones, hauríem de ser feministes, però és cert que els homes ho teniu una mica més difícil. Hi ha privilegis tan antics i tan arrelats que es tornen invisibles per a qui els gaudeixen.

En altres indrets hi ha situacions d’injustícia flagrants que tots denunciem unànimement. Però, a la nostra societat, sovint vivim en un “miratge d’igualtat” que ens altera la visió. Sembla que avancem en consciència feminista, però en transformació de la realitat les estadístiques fa anys que no es mouen de lloc (feminicidis, desigualtat salarial, manca de paritat…). Un exemple recent: els diaris parlaven aquests dies d’una “bretxa de gènere” en l’assistència al Congrés Mundial del Mòbil, on només un 25% dels assistents eren dones.

El que cal modificar no és únicament el discurs: és, sobretot, la realitat. I això, benvolguts companys homes ,demana canvis a cada casa, a cada institució escolàpia, a l’Església i a la nostra societat. Si compartíssim realment les tasques que implica la cura de les persones, el repartiment del temps i de les energies seria més equitatiu i ens permetria a les dones fer trontollar molts estereotips associats al gènere. Ens cal una mirada crítica per descobrir que se’ns pressuposa una manera de ser i uns “rols” determinats i específics a homes i a dones, rols en l’àmbit familiar , rols en la sexualitat, rols en el món laboral… Hi ha tantes barreres invisibles!

Tenim un altre 8 de març , i un 8 d’abril i un 8 de maig… per reclamar novament un lideratge “femení”, exercit per homes i dones, que es dirigeixi a millorar i transformar el món cap a la igualtat i la justícia. Fem nostre el lema de les Madres de Mayo: “dejemos el pesimismo para tiempos mejores” i arremanguem-nos-hi".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.