Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeos

(CR) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya s’ha adherit a la campanya ‘Més plurals, més lliures, més iguals’ davant la proposta de reforma educativa que s’està tramitant actualment al Congrés. Creuen que el projecte enfronta el model d’educació pública al model d’educació concertada. I des de la campanya, d’àmbit estatal, reivindiquen “un ensenyament realment plural i inclusiu en què tots hi tinguem cabuda”.

Segons consideren els representants de les escoles cristianes, la futura Llei Orgànica de Millora de la Llei Orgànica d’Educació (LOMLOE) és una reforma amb “una important càrrega ideològica, que promou la reducció progressiva del model d’educació concertada i atempta contra la pluralitat del sistema educatiu”.

Menor capacitat d’elecció

Alerten que la reforma plantejada “condueix cap al domini sistèmic de l’Estat” i que ho fa “en detriment de les famílies com a primeres educadores dels seus fills”. Entre les mancances del projecte, assenyalen que la futura llei “permet distribuir als alumnes per centres reduint significativament l’elecció educativa dels seus pares”. Un fet que, apunten, trenca “la complementarietat de xarxes recollida a la Constitució”.

També apunten que la llei “devalua l’ensenyament de l’assignatura de Religió a l’escola aplicant un laïcisme impropi” i que, entre d’altres aspectes, “posa en dubte la supervivència dels centres d’educació especial”.

Estabilitat en el sistema

La reforma que ha estat batejada com a Llei Celaá, en al·lusió a la ministra d’educació, consideren que redueix significativament la tria educativa dels pares i limita l’autonomia dels centres.També denuncien que el projecte de llei “s’inventa un dret a l’educació ‘pública’, quan la Constitució reconeix el dret a l’educació, sense qualificatiu”.

Per a les institucions educatives aquest canvi respon a una lògica “partidista i ideològica” i han reclamat que s’atengui el “clam ciutadà i de la comunitat educativa per l’estabilitat” en l’àmbit. Des de l’Escola Cristiana de Catalunya demanen que s’atengui el “Pacte d”Estat” que reclamen de fa anys i que “l’educació resti fora del debat polític conjuntural”.

300.000 signatures

La Plataforma Concertats, formada per Escoles Catòliques, CECE, FSIE, FEUSO, CONCAPA i COFAPA, impulsa la campanya ‘Més plurals, més lliures, més iguals’, al costat d’altres entitats que s’hi estan sumant.

L’acció central de la campanya és una recollida de signatures. Les entitats impulsores volen recollir 300.000 signatures, de les quals ja han recollit una tercera part, per registrar-les al Congrés dels Diputats davant d’una proposta de llei que valoren com a “intervencionista” i que “promou la restricció de drets i llibertats ciutadanes”.