Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Qui s’encarrega de les xarxes socials d’una escola? I d’actualitzar la web del centre o pujar les fotografies de les excursions? Qui dissenya el material promocional de l’escola per oferir a les noves famílies a les Jornades de Portes Obertes? Cada vegada més les escoles compten amb un perfil, dins del propi claustre, que assumeix tasques comunicatives al centre. La Fundació Escola Cristiana, juntament amb la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna -URL, han creat el Curs d’Expert en Comunicació de Centres Escolars, adreçat a l’àmbit escolar, i amb l’objectiu de professionalitzar al màxim aquest nou perfil.

“Amb la irrupció ja fa temps de les xarxes socials, les pàgines web i les eines TIC, sovint a les escoles s’ha delegat aquesta tasca a aquell docent jove, o a aquell que té algunes hores lliures de la jornada laboral”, explica Olga Hernández, encarregada de la part formativa de la FECC. “No s’ha professionalitzat massa aquest perfil però a les escoles hi és”.

Evitar treballar només amb intuïcions

Des de la FECC ja s’han anat oferint formacions i cursos al respecte i sempre han tingut molt èxit, generaven interès. És per això que la Fundació ha decidit ara crear una formació de llarga durada amb l’objectiu de professionalitzar aquestes persones de les escoles, i dotar-les d’eines per millorar la seva feina, per comptar amb continguts fonamentals i no només treballar a partir d’intuïcions. 

Aquest títol en comunicació es farà online, però amb una clara intenció de fer equip entre els participants, compartint els alumnes hores plegats amb la resta de grup classe. Ho faran a través d’aules virtuals i amb una clara vocació de compartir, fent treballs en grup. Comença el 19 de gener i fins al 2 de juliol. L’11 de desembre a les 17:30h es farà una sessió de presentació del Títol per resoldre dubtes.

“Som conscients que les escoles van molt al dia a dia i sabem que la formació de llarga durada requereix d’un compromís”, afirma Hernández. “Volem que aquesta formació sigui d’utilitat per a la gent”, explica, ja que la comunicació a les escoles “és important per mostrar el projecte educatiu”.