Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 24/08/2013

(FECC) La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) busca voluntaris –preferentment jubilats- per a la segona edició del projecte Amb el llibre sota el braç, una iniciativa que vol reforçar l’aprenentatge de la lectura i el gust per llegir a les escoles cristianes. Els requisits que han de tenir els aspirants són experiència docent, dedicació a la tasca un mínim d’una hora setmanal en horari no lectiu durant tot un curs escolar, disponibilitat per desplaçar-se a una escola dins la pròpia ciutat i assistir a reunions de seguiment i d’avaluació dels infants, de l’activitat i del programa. També s’espera que comparteixin idees i mètodes amb d’altres companys i que aportin propostes a l’organització del programa amb la finalitat de millorar-lo.

La feina dels voluntaris consistirà a acompanyar l’infant de forma individual o grupal (màxim 4 infants) i potenciar l’hàbit de treball (puntualitat, esforç, aprenentatge), l’educació de valors humans (valorant l’infant per qui és, pel que vol i per les seves capacitats), potenciar la lectura com un espai de gaudi i de coneixement, potenciar la imaginació i la creativitat i possibilitar que l’infant i l’adolescent siguin conscients que la lectura els ajuda en el procés d’autonomia i creixement personal.

La finalitat del projecte, que es fa en col·laboració amb el programa Lecxit, de la Fundació Jaume Bofill, és esdevenir un recurs per a aquells nens i nenes que, per circumstàncies diverses, requereixen un acompanyament individualitzat per a l’adquisició o reforç de la competència lectora fora de l’horari escolar. Alhora, vol ser un espai de relació entre generacions, on les persones ja jubilades que facin l’acompanyament comparteixin amb les generacions joves els coneixements i experiències adquirides.

El programa vol –essencialment- reforçar l’activitat educativa de l’escola fora de l’horari lectiu, acompanyar el procés lector dels infants, treballar els seus hàbits de lectura, donar eines als pares per ajudar en aquest procés a la llar i fomentar l’ús de les biblioteques (la de l’escola i les públiques). 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.