Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Concertada) L’Escola Concertada considera que és un agent imprescindible per garantir la igualtat d’oportunitats i d’accés a l’educació a Catalunya. Les quatre entitats representatives de l’Escola Concertada a Catalunya han destacat que, d’acord amb dades del Departament d’Educació, els seus centres “escolaritzen el mateix percentatge d’alumnes amb necessitats educatives especials que la resta de centres del Servei d’Educació de Catalunya”.

L’Escola Concertada considera que la moció parlamentària que ha impulsat el subgrup parlamentari de la CUP no s’ajusta a la realitat social del país, ni a la del sector educatiu. Des de la plataforma que representa a més de 370.000 alumnes (un 33% del total de l’alumnat de Catalunya), 20.000 docents i 700 centres educatius concertats es manifesta la disconformitat amb el contingut del text de la moció perquè “parteix d’estereotips que no són reals i atempta contra principis que en el seu moment van generar un gran consens en la redacció i en l’aprovació de la Llei d’Educació de Catalunya”. Alhora sembla desconèixer el paper que ha desenvolupat la iniciativa social, en el passat i en el present, des de la seva diversitat d’acció institucional (mútues, cooperatives, entitats de cultura popular, caixes d’estalvi, escoles, etc.), des dels moviments artístics i culturals, en la recuperació de la llengua; contribuint al progrés del país, al manteniment de la seva identitat en temps difícils i a la consolidació democràtica.

En aquest sentit i en coherència amb la seva tradició de servei al país, l’Escola Concertada va signar el Pacte contra la Segregació Escolar, el passat 18 de març. La CUP va decidir no participar d’aquest acord transversal que ha de millorar un servei d’interès públic fonamental en qualsevol democràcia, encara que ara promogui aquesta moció “per tal d’assolir una política educativa compromesa amb la lluita contra la segregació escolar” sense haver signat el Pacte contra la Segregació Escolar promogut pel Síndic de Greuges.

Les quatre entitats representatives de l’Escola Concertada manifesten la seva voluntat de participar activament en la comissió promoguda pel Síndic de Greuges i treballar conjuntament amb el Departament d’Educació per estudiar el mòdul econòmic de la plaça escolar i, mitjançant una dotació suficient arribar a la gratuïtat real de l’ensenyament, a totes les escoles públiques i concertades que formen part del Servei d’Educació de Catalunya, tal i com preveu la Llei d’Educació de Catalunya.

La plataforma convida a la resta de grups parlamentaris a debatre aquesta moció sense estereotips ni tòpics, analitzant amb profunditat i detall la realitat del sector. Finalment, apunta que “qualsevol actuació en el sistema educatiu que promogui una educació d’igualtat i equitat en un marc de llibertat sempre és benvinguda, especialment si compta amb el finançament de l’administració pública competent”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.