Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 6/09/2019

(Escola Concertada) La primera Trobada de Mestres i Professorat de l’Escola Concertada de Lleida ha estat un èxit de participació. Més de 850 docents provinents de 28 escoles concertades del territori han assistit a aquest esdeveniment sense precedents que s’ha celebrat aquest dijous. 

L’objectiu de la trobada ha estat el de fer xarxa entre els professionals de les diferents escoles i també posar en comú els reptes als quals s’enfronten els centres concertats. Durant la jornada s’ha llençat un missatge de cohesió per tal de fer front als desafiaments pedagògics, econòmics i socials en el dia a dia d’una escola concertada. 

A través de les tres xerrades que han protagonitzat el matí, s’ha fet un repàs a la situació actual de les escoles concertades. Francesc Torralba, catedràtic de la Universitat Ramon Llull, ha presentat la ponència “Passió per educar, pensant en el futur”, enfocada a donar eines pedagògiques al professorat per tal de fer front a l’alumnat modern, el qual ha de ser “dúctil”, “ha de tenir criteri” i “s’ha de poder adaptar a una societat cada cop més canviant”.

 

El 17’7% del pressupost d’Educació 

El president de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, Carles Camí, ha donat una classe magistral, “Quin cost té l’escola concertada?”, on ha repassant els pressupostos de l’escola concertada. Ha recordat que els centres concertats aposten per una educació de qualitat amb un cost per a l’administració inferior al de l’escola pública. El 17’7% del pressupost d’Educació de la Generalitat de Catalunya és per a les escoles concertades i cobreix el 15% del total de les despeses de funcionament d’una escola. 

Enric Puig  secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha tancat l’espai de conferències amb la xerrada “Una mirada actual a les nostres escoles”. Puig ha convidat el professorat a crear escoles que es mimetitzin amb la societat actual i tinguin en compte tot all  que afecta l’alumnat per tal de donar-li una educació personalitzada i adequada.  

També s’ha comptat amb la participació de Pilar Contreras, directora general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que ha transmès un missatge de recolzament a l’escola concertada.

Una reivindicació final i un missatge d’unitat han clausurat el matí: “Tots eduquem. Tots formem. Som escola concertada i ens agrada.”

 

 

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.