Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Concertada)- L’Escola Concertada es reivindica com una entitat que presta el servei d’interès públic de l’educació a la societat barcelonina i a la catalana. Per aquest motiu, l’Escola Concertada lamenta que l’alcaldessa de Barcelona i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, hagi anunciat que vol impulsar la conversió de deu centres concertats a públics en cas de tornar liderar l’Ajuntament en el proper mandat.

La plataforma subratlla que l’infrafinançament de l’Escola Concertada és la barrera que impedeix la igualtat d’accés per part de les famílies al Servei Educatiu de Catalunya. Des dels centres concertats s’assenyala incrementar el mòdul de concert com la mesura més econòmica i sostenible, concedir increments de ràtio als centres o facilitar transport gratuït a les zones més properes amb més oferta que demanda.

Des de l’Escola Concertada es reclama la garantia del seu exercici del dret a la llibertat de creació i de direcció de centres, per dur a terme la gestió dels centres als que s’ha referit Colau, sense concretar quins serien. Des de la plataforma se censura aquesta ingerència i s’opta per poder garantir el manteniment del projecte educatiu que, en el seu exercici del dret a elecció de centre, les famílies van escollir en el moment de matricular els seus fills, podent-se fer càrrec de la gestió.

Les entitats que conformen l’Escola Concertada lamenten que Ada Colau faci electoralisme amb un tema tant important i sensible com és l’educació i en detriment dels centres concertats. Darrere d’un centre concertat hi ha uns docents que promouen i implementen un projecte educatiu concret i uns pares que l’escullen perquè consideren que l’educació dels seus fills és un eix integral entre famílies, centres i docents i que la podran rebre conforme a les seves conviccions al centre que han escollit.

Les quatre entitats que formen l’Escola Concertada reclamen que es respecti l’autonomia de centres, la voluntat de les famílies i la igualtat d’oportunitats per poder prestar un servei educatiu d’interès públic i de qualitat d’acord amb el que estableix la Llei d’Educació de Catalunya.

L’Escola Concertada insta l’alcaldessa Ada Colau i la resta de formacions polítiques, a deixar de fer política d’esquena al sector i a fer-la d’acord amb la totalitat d’agents que formen part del sistema educatiu a Barcelona i a Catalunya.