Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 4/09/2011

 

Davant la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqui les mesures necessàries perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola, aplicant així la sentència del desembre del 2010 del Tribunal Suprem de l’Estat, volem manifestar el nostre total suport al model escolar d’immersió lingüística en català.

 

El model d’immersió lingüística en català ha permès evitar la segregació escolar i ha estat un factor decisiu de cohesió social, tal com han reconegut i avalat les institucions europees, diverses instàncies científiques i el sentit majoritari de la societat catalana.

 

L’experiència directe dels nostres centres així com totes les avaluacions realitzades fins ara, acrediten que aquest model no genera cap perjudici a l’alumant, sinó que permet assolir nivells satisfactoris en el coneixement tant del català com del castellà.

 

Entenem que el país no pot prescindir d’aquest model educatiu i que, en qualsevol cas, caldrà maldar per trobar les fórmules que garanteixin els drets de tothom sense amenaçar la convivència i la cohesió, la qual cosa passaria si abandonem la immersió lingüística a l’escola.

 

Donarem tot el suport a les autoritats educatives de Catalunya en les mesures que s’encaminin vers aquesta finalitat.

 

Barcelona, 2 de setembre de 2011

 

- Agrupació Escolar Catalana

- Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya

- Fundació Escola Cristiana de Catalunya

- Confederació de Centres Autònoms de Catalunya

- Federació Catalana de Centres d’Ensenyament

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.