Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “No han consultat amb nosaltres, ens hem assabentat de les mesures en el moment que el conseller Bargalló feia la roda de premsa”, explica el secretari general de la Fundació Escola Cristiana, Miquel Mateo.

Mateo assegura que no coneixen el pla de reobertura de centres educatius –“perquè a les concertades no ens l’han enviat”–, però recorda que el conseller va apel·lar especialment a l’autonomia dels centres, cosa que, en la seva opinió, “vol dir que serà cada centre educatiu en funció de la seva realitat el que aplicarà i haurà d’adaptar aquest pla general a la seva situació concreta”. Miquel Mateo lamenta ahir la “inconcreció” del conseller Bargalló des del primer moment de la crisi i va assegurar que “per dir això ja hauria pogut dir «espavileu-vos com pugueu»”.

Mateo mostra preocupació per la responsabilitat dels centres: “Què passa si en alguna escola hi ha un problema sanitari? De qui és la responsabilitat?” A més, creu que la conselleria “se n’està rentant les mans”. “En aquesta situació les escoles dependran dels pares, que hauran de signar un document de responsabilitat que els menors no hagin tingut contacte amb el coronavirus. I què? Aquest document l’haurem de passar cada dia?”, es pregunta Mateo. El conseller “tampoc ha tingut en compte el professorat que és personal de risc”.

L’Escola Cristiana veu amb “molta incertesa” la desescalada i posa sobre la taula els desdoblaments que s’hauran de fer al setembre per tal d’adaptar-se a la ràtio d’alumnes, que suposarà més espais i més docents. “Com a mínim faran falta el doble de professors, no? D’on sortiran 130.000 mestres i professors més?”, pregunta Miquel Mateo.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.