Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Concertada) L’escola concertada catalana ha presentat aquest dijous en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes una campanya unitària per reivindicar la seva tasca social i pedagògica a Catalunya i posar en valor el seu model educatiu. És la primera vegada que les quatre associacions d’escoles concertades de Catalunya s’uneixen per defensar el sistema de concert de forma conjunta.

En aquest sentit, Eva Salvà, portaveu de la plataforma Escola Concertada, ha explicat que totes les associacions s’han unit “per enfortir l’espai que actualment ocupa l’escola concertada catalana” i ha destacat que la plataforma pretén “donar a conèixer el model educatiu que defensem i explicar la feina que fem”.

A dia d’avui, l’escola concertada representa més del 30% de l’alumnat d’infantil, primària, l’ESO i Batxillerat a Catalunya, una xifra més elevada que a la resta de l’Estat. “La diversitat de l’escola concertada respon a la pluralitat social de Catalunya i aquesta és la nostra riquesa”, ha destacat Miquel Mateo, portaveu de la campanya.

La plataforma també vol reclamar una millora en el finançament públic que rep tot el sistema educatiu català i, concretament, l’escola concertada, que es troba lluny del que fixa la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que es va aprovar fa deu anys amb un ampli consens polític. El pressupost dedicat a garantir la gratuïtat de la plaça ha disminuït un 15,4% durant els darrers anys, tot i haver-se incrementat l’alumnat de l’escola concertada. “Malgrat els canvis demogràfics, la crisi econòmica i la insuficiència de finançament, l’escola concertada segueix creixent perquè centenars de milers de mares i pares hi confien”, ha destacat Carles Camí, portaveu de la campanya.

Jordi Garcia, portaveu de la plataforma, ha posat de manifest que “l’escola concertada és un dels elements que garanteix el dret a l’educació dels joves i infants i, alhora, permet que les famílies puguin triar quin tipus d’educació volen donar als seus fills”. Per això, Garcia ha afegit que la unitat de l’escola concertada no és una qüestió conjuntural i que té vocació de permanència en el temps.

Els portaveus de l’Escola Concertada són Carles Camí, president de la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya, Eva Salvà directora general de l’Agrupació Escolar Catalana, Jordi Garcia, vicepresident de la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament, i Miquel Mateo, secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.