Vés al contingut
Catalunya Religió
Foto_25AniversarioONG_Esade
Fotografia: Fundació "la Caixa".

Fundació "la Caixa" En el context actual on les organitzacions no governamentals i no lucratives (ONG-ONL) tenen un paper fonamental a abordar els desafiaments socials, l'Institut d'Innovació Social d'Esade i la Fundació ”la Caixa” han celebrat el 25è aniversari dels seus programes de formació per a líders del tercer sector aquest 31 de maig. Durant aquest quart de segle, el Programa de Direcció i Gestió d'ONG-ONL i el Programa de Lideratge i Innovació Social han capacitat 1.732 responsables de 852 organitzacions i han impulsat un canvi significatiu en la gestió i el lideratge d'aquest sector.

Ignasi Carreras, director dels programes de formació directiva per a ONG-ONL d'Esade, ha destacat la importància d'aquesta iniciativa acadèmica: “Estem en un moment crucial de professionalització per a aquestes organitzacions, on la innovació, el lideratge i l'orientació a resultats són essencials". "Creiem fermament en el poder formatiu i transformador de les persones que col·laboren en aquestes institucions i volem contribuir a la seva capacitat per generar un impacte més gran”, ha dit.

Els programes de Direcció i Gestió d'ONG-ONL i de Lideratge i Innovació Social impartits per Esade Executive Education han beneficiat directament 1.099 i 773 participants, respectivament, amb un notable augment en la participació femenina, que arriba al 66% en les darreres edicions. Aquests programes no només han millorat les habilitats de lideratge dels seus participants, sinó que també han tingut un efecte multiplicador en les organitzacions a què pertanyen, millorant-ne l'impacte social i el desenvolupament organitzatiu.

Una formació directiva d'alta qualitat

Cada any més d'un centenar de directius i directives del tercer sector reben formació d'Esade. Aquests programes destaquen pel seu enfocament pràctic i la seva capacitat per adaptar-se a les canviants necessitats de les ONG i ONL, capacitant professionals responsables de la gestió en àrees com la col·laboració amb empreses, òrgans de govern, mesurament de resultats, innovació i pressió política.

La col·laboració entre l'Institut d'Innovació Social d'Esade i la Fundació ”la Caixa” ha estat fonamental per assolir l'èxit i la continuïtat d'aquests programes. Des del 1999, les dues institucions han treballat conjuntament per oferir formació directiva d'alta qualitat, adaptada a les necessitats del sector no lucratiu. Gràcies a aquesta col·laboració, s'ha enfortit la professionalització del tercer sector i s'han creat xarxes de col·laboració que perduren fins avui.

Les persones amb responsabilitat directiva que han passat per les aules d'Esade, tant al campus de Barcelona com a Madrid, provenen d'entitats sense ànim de lucre, que inclouen les principals ONG com Creu Roja, Càritas, ACNUR, Entrecultures, Greenpeace o Educo, entre d'altres.

Temàtica
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.