Vés al contingut
Catalunya Religió

(ESADE) ESADE és l’única escola de negocis seleccionada per participar en la plataforma multilateral d’alt nivell creada per la Comissió Europea (CE) i liderada pel seu vicepresident primer, Frans Timmermans, per donar suport i assessorar en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides a la Unió Europea (UE). Aquesta plataforma, integrada per 30 membres que es van reunir ahir per primera vegada a la seu de l’executiu comunitari a Brussel·les, compta amb la participació de Transparency International, Unilever, WWF, BirdLife o BusinessEurope, entre d’altres empreses, associacions professionals, comercials i empresarials, sindicats, ONG i organismes de la UE, organitzacions internacionals i intergovernamentals, i representants de grups d’interès.

Contribuir a un futur sostenible

“L’Agenda 2030 és ambiciosa”, ha assenyalat Eva Jané-Llopis, directora de Salut, ODS i Innovació Social d’ESADE, i membre de la plataforma d’alt nivell de la CE. “Els 17 ODS es concreten en 169 fites –que inclouen grans reptes mundials, com eradicar la pobresa extrema, acabar amb la fam o les grans epidèmies com el VIH–. És fonamental que els sectors públic i privat, i la societat civil, col·laborin per tal d’assolir aquests objectius, amb una perspectiva de llarg termini. La interacció transparent i útil entre diversos actors crea la confiança necessària perquè aquests treballin junts i contribueixin a la mobilització de nous recursos per aconseguir aquestes fites”, ha indicat. “Tenim algunes evidències sobre què es pot fer per assolir els ODS, però hem de trobar la manera de garantir que les polítiques i les accions arribin a tots els ciutadans, aprofundint la nostra comprensió de l’escalabilitat i identificant nous models de finançament”, ha afegit Jané-Llopis.”

“ESADE és una institució acadèmica que se situa en la confluència entre el món dels negocis i la societat”, ha assenyalat Jané-Llopis. “Per això, es troba en una posició excepcional i disposa dels coneixements necessaris per facilitar la col·laboració entre els sectors públic i privat.” La seva missió dins d’aquesta plataforma és “contribuir amb la recerca, amb el desenvolupament i amb la difusió de models, indicadors i casos d’èxit, per donar forma a l’agenda i supervisar-ne el progrés”, així com també, “fomentar el debat social entre múltiples parts interessades–amb actes com la Conferència Anual de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, que enguany tractarà de com incrementar l’impacte social per tal d’assolir els ODS–; proporcionar coneixement i les eines necessàries per enfortir les capacitats d’implementació, i crear consciència –per mitjà dels programes de formació executiva– entre les noves generacions de líders empresarials sobre com canviar els models de negoci amb vista a construir un món millor”, ha afegit.

"Si volem construir un futur sostenible per a Europa, hem de treballar des de les bases cap amunt, i fer servir el coneixement i les capacitats de múltiples actors", ha afirmat Frans Timmermans, en el moment d’anunciar els membres de la plataforma. "Treballarem en estreta col·laboració amb els experts d'aquesta plataforma d'alt nivell per desenvolupar la visió i les eines que ens calen per assolir amb èxit els ODS", ha afegit el vicepresident primer de la CE.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.