Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Basílica de la Sagrada Família) Com va avançar el president delegat, Esteve Camps, el passat setembre durant la roda de premsa de Portes Obertes, aquest 2021 es culminarà la Torre de la Mare de Déu, amb la colꞏlocació a finals d’any de l‘estel.

Aquest dilluns 25 de gener , a la Sagrada Família ,es reprenen les obres i se centraran específicament en finalitzar la Torre de la Mare de Déu, la segona més alta del conjunt de la Basílica, de 138 metres d’alçada. 
En aquests moments, tots els nivell de la torre ja estan colꞏlocats i només hi manquen els elements del terminal de 25 metres, la part final de la torre, que estaran coronats per una estrella de 12 puntes ilꞏluminada.

Com serà el terminal de la Torre de Mare de Déu?

Aquest terminal es composa específicament de 3 parts: en primer lloc, i per odre ascendent, es troba la corona. Es tracta d’un element fet de pedra i de 6 metres d’alçària i acaba amb 12 estrelles de forja. Les estrelles rodegen la part inferior del terminal de forma ascendent.

El fust o llanterna correspon a la part del mig del terminal fa 18 metres d’alçària. Definida per la geometria d’un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l’estrella. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus. Per últim, l’estel és l’element final de la torre. Pel que fa les seves dimensions, té un diàmetre de 7,5 metres i un total de 12 puntes. Totes les cares són de vidre texturat i està ilꞏluminada des de dins.

Properes passes a l’obra

Si les mesures sanitàries ho permeten, en aquest primer trimestre del 2021 està previst colꞏlocar els primers panells de pedra de la corona. Durant el tercer trimestre es posaran les dues grans peces de la llanterna, i al desembre, finalment, l’estel.