Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Orde Hospitalari Sant Joan de Déu) El centre diürn Folre de Badalona va acollir la primera reunió per presentar el Programa d'Inclusió Bisbe Carrera en què va quedar palesa la voluntat de treballar conjuntament per fer front el sensellarisme a la ciutat.

A la reunió, que va tenir lloc el dilluns 10 de febrer, van participar prop de 30 persones provinents de les 3 entitats que lideren el Programa d'Inclusió Bisbe Carrera, on s'emmarca el projecte Folre: Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Llegat Roca i Pi, Orde Hospitalari Sant Joan de Déu; i de l'entitat gestora, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Barcelona. A més, comptaren amb la participació del bisbe auxiliar Antoni Vadell, Sor Pilar, Superior de les Germanes Clarisses de la Divina Providència, 5 arxiprestos de les zones pastorals 5 i 6, i sacerdots delegats del tema social de cada arxiprestat.

El bisbe Vadell va destacar la importància de mantenir els orígens parroquials de Folre, que va ser fundat per un grup de joves de parròquia, i ha destacat de la feina conjunt que "és més fàcil crear ponts quan tenim el cor obert".

El germà superior José Luis Fonseca va recordar que "hem d'acollir i donar esperança d'una nova oportunitat a les persones que atenem".

Salvador Maneu, director de SJD Serveis Socials, va posar sobre la taula els grans reptes que s'obren amb la nova etapa de Folre i de el Programa Bisbe Carrera, i que passen per afavorir els espais de relació i ampliar les places residencials, a el temps que va destacar la importància que ara hi hagi "un projecte, uns valors i una missió compartida".

Salvador Busquets, director de Càritas, va recordar que les 3 entitats s'han unit per donar un millor servei, el que comença per donar un sostre i després crear vincles, relacions. I va emfatitzar que "els grans problemes no els pot solucionar una sola entitat."