Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Bisbat d’Urgell) L’església parroquial de la Presentació d’Enviny va acollir diumenge una celebració eucarística de pregària i record per mossèn Joan Escales i Barbal, traspassat el darrer mes de març als 90 anys de vida i 65 de ministeri presbiteral. A continuació es va fer un emotiu acte i pregària al cementiri del poble, on reposen les seves restes, i va ser beneïda i inaugurada una ‘Aula Mn. Joan Escales’ a la rectoria que ell havia cuidat i trasformat en lloc d’acollida de famílies i grups en recerca espiritual.

L’acte va ser presidit per l’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, el germà del mossèn, Josep Escales, i el president fundador de Solidança, Josep M. Fisa, entitat que cuidarà en endavant de l’espai “Eutopia”, fundat a la rectoria per “l’ermità del Pirineu”, com li agradava anomenar-se mossèn Escales, fill i rector de la parròquia en el llarg període anterior a la seva jubilació.

Vives, Fisa i Javier Negro, escolapi amic d’Escales, van concelebrar la missa. També va assistir al final de la celebració el rector Joan Pau Esteban. Hi va participar el poble d’Enviny i moltes famílies i amics d’Escales vinguts d’arreu. Una senzilla celebració amb homilia i intervencions, i després prop del sepulcre i a la nova sala inaugurada, en què es van repetir els records, elogis i agraïments testimonials al bon sacerdot Joan Escales, que va ser un apassionat de l’Evangeli i el va ajudar a viure’l, amb estil renovador, provocatiu per al diàleg, la recerca i el discerniment.

La nova aula compta amb els llibres de la seva biblioteca, dels escrits per ell, i de diversos records i testimonis fotogràfics del treball pastoral d’Escales al llarg de la seva vida.

Enviny, amb la rectoria que depèn de Solidança i una nova casa d’acollida cedida per la família de Josep Escales, ‘Eutopia 2’, serà lloc de recés, de contacte amb la natura i aprenentatge ecològic, de convivència i alhora de recerca personal, en els valors humanístics i evangèlics sembrats per mossèn Joan Escales, en un paratge bellíssim del Pallars Sobirà.