Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Tarragona) Del 10 de juliol al 16 d’agost, set professionals de les Escoles Diocesanes de Tarragona viatjaran a Hondures per a fer el seguiment dels cursos online Aula Compartida, un programa d’agermanament amb la comunitat educativa hondurenya —que compta amb el suport de la Delegació diocesana de Missions— per actualitzar la seva formació en temàtiques com la neurociència aplicada a l’aula, les intel·ligències múltiples o el treball cooperatiu. L’estiu passat ja va tenir lloc la primera expedició per part de cinc membres de les Escoles Diocesanes.

La celebració eucarística d’enviament, presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, s’ha escaigut aquest dijous dia 4 de juliol, al matí, a l’altar major de la Catedral, coincidint amb el dia de la seva dedicació.

Aquest any l’equip està format per membres de l’escola Joan XXIII, Yolanda Roure, Lourdes Sarra, Manuel Almagro i Joan Llatse; del col·legi Mare de Déu de la Serra de Montblanc, Joan Civit; del CEE Tilmar de Montblanc, Lluís Artieda i el director de la Fundació Sant Fructuós, Francesc Ortiz. També s’afegeixen al projecte dues professores d’altres escoles cristianes, les quals realitzaran un voluntariat especial a l’orfenat La Finca del Niño, prop de Santa Fe, a Trujillo.

Entre els objectius d’aquesta estada hi ha el seguiment dels alumnes que han realitzat els cursos online d’Aula Compartida tot facilitant i guiant la seva aplicació a l’aula, així com l’assessorament i col·laboració amb els equips directius de les escoles agermanades per tal de continuar construint i enfortint els diferents projectes educatius. Als centres de Trujillo i Sonaguera se sumen, en aquesta ocasió, els de Sabá, Bonito i San Pedro Sula, cada un d’ells amb unes circumstàncies particulars que reclamaran una gran dosi de contextualització perquè l’ajuda sigui veritablement significativa.

Els cursos d’Aula Compartida, que han arribat enguany a la segona edició, han comptat amb la col·laboració voluntària de 53 tutors de les Escoles Diocesanes de Tarragona per a gairebé 119 alumnes hondurenys.