Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Cristianisme i Justícia/CR) Un sistema de protecció social ben dissenyat, mecanismes per una renda mínima garantida, un sou mínim de 1.000 euros o obrir un debat sobre les possibilitats d’un repartiment més just del treball. Són alguns dels nou punts de millora que proposa la campanya ‘No qualsevol treball, sinó un treball decent’. Aquests dies ha arribat al Parlament de Catalunya de la mà diverses entitats d’església que impulsen la iniciativa.

Els representants parlamentaris de la Comissió de Treball van rebre un dossier que incorporava, entre altres, el Quadern de Cristianisme i Justícia número 198 ‘El treball: present i futur’ -que reflexiona sobre alternatives respecte el model laboral i el treball assalariat-; així com la nota dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense amb motiu del dia mundial del treball decent. Un text on defensaven una economia “al servei de les persones".

En un moment de la trobada al Parlament es va fer present la Consellera de Benestar Social, Dolors Bassa, a qui es va poder exposar les dificultats que està tenint la concreció de la Renda Garantida de Ciutadania que ha d'aprovar el Parlament.

De la reunió en va sortir el compromís per part de la Comissió de Treball del Parlament de Catalunya de demanar una compareixença formal dins les reunions de la comissió. L’objectiu és impulsar un manifest conjunt que sigui aprovat per la cambra catalana pel proper dia mundial pel treball decent.

La trobada va tenir lloc el dijous 1 de juny i va comptar amb la participació de Pepe Rodado, delegat de pastoral obrera de la diòcesi de Barcelona; Josep Maria Jubany, delegat de pastoral social; Míriam Feu, responsable d'Anàlisi Social i Incidència de Càritas Diocesana de Barcelona; Ferran Pont, secretari de Justícia i Pau de Terrassa i membre del Seminari de Doctrina i Acció Social de l'Església, SEDASE; Joan Martí, president de Mans Unides Barcelona, i Xavi Casanovas, director de Cristianisme i Justícia.

La campanya va començar el passat 7 d’octubre i expressa la voluntat d’un grup d’entitats d’església de teixir una xarxa que reivindiqui la necessitat d’una treball digne i decent.