Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants, formada per més de vint entitats cristianes de Catalunya, demana clausurar el CIE immediatament, alliberar tots els interns i donar-los protecció. S’adhereix a les entitats Migra Studium, Iridia, Sos Racisme i Tanquem els CIE que han exigit aquesta setmana tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. Per això ha enviat cartes al Ministre del Interior, Fernando Grande-Marlaska, i a altres organismes responsables.

Les entitats consideren que en el marc de les mesures excepcionals que s’estan adoptant per part del Govern d’Espanya davant la crisi sanitària causada pel virus COVID-19, es procedeixi a la posada en llibertat immediata de tots els estrangers sotmesos a la mesura cautelar de l’internament, la suspensió de tots els procediments d’execució de la mesura d’expulsió i el tancament temporal dels Centres d’Internament d’Estrangers.

Els semblen més que evidents les raons: la protecció de la salut de les persones sotmeses a internament així com dels funcionaris encarregats de la custòdia i el trasllat de les mateixes, sobretot tenint en compte que l’actual situació internacional impedeix l’execució d’aquests procediments, en el context de suspensió del tràfic aeri i el tancament de fronteres.

Demanen, també que aquells interns que no compten amb cap referent a Espanya no quedin desemparats i una vegada posats en llibertat i se’ls hi doni una acollida digna, segura i en condicions mentre duri la situació de l’Estat d’Alarma.

La Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants està formada per: ACO, Càritas, Cintra-Benallar, Convivim, Cristianisme i Justícia, Cristians pel Socialisme, Delegació de Pastoral Obrera de Barcelona, Delegació de Pastoral Social de Barcelona, Ekumene, Fundació Escola Cristiana, Fundació Migra Studium, GOAC-HOAC, Grup de Juristes Roda Ventura, JOC, Justícia i Pau, Interculturalitat i Convivència, Parròquia de Santa Maria del Pi, Pastoral amb Immigrants (PAI), Religioses en barris, Unió de Religiosos de Catalunya (URC),  Bayt-Al-Thaqafa,  Iniciatives Solidàries, Comunitat de Sant Egidi, Fundació la Salut Alta i Comunitats de Vida Cristiana.