Vés al contingut
Catalunya Religió

(Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants) La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants, que aplega més d’una vintena d’organitzacions, ha reflexionat en les seves darreres reunions sobre les expressions de rebuig existents davant l’obertura de dos oratoris musulmans, un al barri de la Prosperitat de Barcelona i un altre al barri d’Artigues de Badalona, els quals disposen de tots els permisos legals corresponents.

La Plataforma vol mostrar la seva preocupació davant d’aquestes actituds. Volem recordar, un cop més, que la llibertat de consciència i religió és un dret humà fonamental reconegut en els Tractats Internacionals i al nostre ordenament jurídic. Aquest dret humà, profundament vinculat a la dignitat de la persona, inclou el dret de manifestar la pròpia religió i creences individualment i col·lectivament, tant en públic com en privat, en l’ensenyament, la pràctica, el culte i l’observança (Àrt.18 Declaració Universal dels Drets Humans).

Obstaculitzar l’exercici del dret a la llibertat religiosa, a més de vulnerar la llei i atemptar contra la dignitat de les persones, és una seriosa amenaça a la convivència dels nostres barris i dificulta greument la integració social de les persones d’origen immigrat. Les formacions polítiques que, enlloc de fomentar la convivència, promouen o exploten aquestes actituds de rebuig actuen amb greu irresponsabilitat i en contra del bé comú.

Com a entitats cristianes, ens dol constatar les dificultats que pateixen sovint les comunitats musulmanes, que considerem els nostres germans, creients en un mateix Déu i amb qui compartim valors ètics fonamentals.

D’altra banda, constatem que les tradicions i les entitats religioses fan una aportació molt important a la nostra societat, acollint, integrant, oferint sentit i acompanyant la vida de les persones, especialment en moments difícils, desenvolupant activitats educatives i culturals, promovent valors ètics i donant suport als col·lectius més vulnerables. Per això, obstaculitzar l’obertura o l’activitat dels centres de culte impedeix aquesta tasca i comporta conseqüències socials molt negatives.

Estem convençuts que aquestes actituds incíviques i de menyspreu no reflecteixen els sentiments de la majoria de la ciutadania del nostre país, que dia a dia contribueix a l’acollida i la integració social amb actituds de respecte, solidaritat i hospitalitat. Per això, veiem el futur amb l’esperança que junts podrem construir una societat plural de la que tothom pugui sentir-se membre i vegi respectats els seus drets i la seva identitat.

Barcelona, 25 de maig de 2018

Acció dels Cristians contra la Tortura (ACAT), Acció Catòlica Obrera (ACO), Bayt-al-Thaqafa, Càritas Diocesana de Barcelona, Cintra–Benallar, Fundació Viarany- Centre Comvivim, Comunitats de vida cristiana a Catalunya, Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia (Fundació Lluís Espinal), Delegació Diocesana de Pastoral Obrera de l’Arquebisbat de Barcelona, Delegació Diocesana de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona, Ekumene (Centre Social Domingo Solà), Equip de pastoral obrera de Badalona, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Fundació Migra-Studium, Fundació Salut Alta, Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC-HOAC), Grup de Juristes Roda Ventura, Iniciatives Solidàries, Interculturalitat i ConvivènciaPau, Joventut Obrera Cristiana (JOC), Justícia i Pau de Barcelona, Mans Unides de Barcelona, Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona, ACO Catalunya, Religioses en Barris Obrers, Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Comunitats Adsis de Barcelona, Capellans Obrers, AIDIR, Església Protestant de Barcelona Centre, Fundació Ortodòxia

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.