Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) El Rector Major dels Salesians, Ángel Fernández Artime, ha elaborat el lema o títol triat per al 'Aguinaldo' 2021, emblema de la resposta salesiana a la situació actual generada per la pandèmia: «Ens mou l'esperança: ‘Vull fer noves totes les coses’ (Ap 21,5)».

“En pensar en el missatge que ens pot unificar com a Família Salesiana en aquest any 2021 és impossible no tenir en compte que des de fa molts mesos, en major o menor mesura, el món, les nacions, totes estan, si no paralitzades (encara que moltes sí), certament bloquejades», assenyala el Rector Major en el text de presentació de l''Aguinaldo'.

Al mateix temps, “el nostre missatge subratlla i emfatitza que davant aquesta realitat dura, dolorosa i de pesants conseqüències, continuem expressant la nostra certesa que ens mou l'esperança, perquè Déu en el seu Esperit continua fent ‘noves totes les coses’”.

Il·lustrant l'estructura del missatge del 'Aguinaldo', Ángel Fernández Artime, subratlla que el mateix Don Bosco va viure tantes situacions dures –inclosa una epidèmia de còlera– sense per això perdre l'esperança, més encara, reaccionant sempre i motivant als altres a actuar.

Aquest temps present, per tant, és temps oportú per a prendre consciència i obstinar-se davant a tots, també pel que abans de la pandèmia no anava bé, però al que a vegades un s'havia acostumat: el sofriment de tantes persones, les epidèmies i altres malalties menys anunciades, i els danys a Déu Pare.

És així que el 'Aguinaldo' servirà per a proposar una lectura salesiana del temps present, per a trobar processos alternatius a la cultura dominant per a fer un canvi de valors i de visió. I per a mantenir la concreció salesiana, proposarà, al mateix temps, llocs i situacions on “aprendre i exercitar l'esperança».

A la web www.sdb.org es pot llegir tot el meissatge del Rector Major dels Salesians.