Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “Les nostres escoles són, en molts casos, els únics ponts que apropen els alumnes i les seves famílies al fet religiós, a la fe, a Jesucrist i a l’Església. Per tant, els equips de pastoral, les seves accions i el seu treball de coordinació són cada cop més necessaris”. El Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), el pare Enric Puig, va fer el passat dissabte, en el marc de les setenes Jornades de Pastoral Educativa celebrades a Barcelona, una crida vers un nou impuls evangelitzador a l’escola, especialment entre aquells que es troben a “la perifèria de la fe”.

Enric Puig va afirmar que cal “fomentar el treball en xarxa tot facilitant el contacte entre els centres perquè puguin compartir la dimensió pastoral”. També es va mostrar partidari de “millorar les eines, els mètodes, els procediments i d’animar totes les escoles en un nou impuls evangelitzador per enfortir la pròpia identitat cristiana”. “Tot això demana complicitats dins de cada escola, entre escoles d’una mateixa xarxa i entre totes les de l’escola cristiana, així com dels programes pastorals diocesans”. Parafrasejant el Papa Francesc, va declarar que, des de les escoles cristianes, “podem aportar l’esperit obert que sàpiga discernir assenyadament sense engatjaments rancis i paralitzadors”.

El Secretari General de la FECC va fer seu el “discurs pedagògic” del papa Francesc i va afirmar que cal actuar en base a Jesucrist. “Els educadors són testimonis de Jesús Ressuscitat, saviesa de Déu encarnat, el nostre fonament i el nostre Mestre, i a ell hem de referir la feina”. També va instar a actuar al “servei de tota persona per dignificar-la i ajudar-la a trobar sentit a la seva vida”, així com va animar la comunitat educativa a actuar amb creativitat i audàcia i “sent portadora d’esperança”, perquè “no importa la collita, importa la sembra”. Finalment, va convidar a “fer de les escoles un lloc de treball i estudi i, alhora, un lloc de celebració, trobada i gratuïtat, espai de llavors d’una nova creació”.

La jornada es va cloure amb una Eucarístia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i amb una dotzena de tallers sobre art i espiritualitat, ús i aplicació de les tecnologies en l’educació en valors, l’acompanyament espiritual dels adolescents dins l’escola o cançons i danses per a la pregària, entre d’altres.

Les setenes Jornades de Pastoral Educativa de la FECC també han comptat enguany amb les ponències “Quina llum necessita el món?”, del professor Josep Otón, i “Potenciar la intel·ligència espiritual, una opció de futur”, a càrrec de Francesc Torralba. També van acollir, sota el títol “Llums del món”, la presentació de diverses iniciatives de caràcter educatiu i l’experiència dinàmica “EspaBíblia’t”, una proposta animada del conferenciant i escriptor Juanjo Fernández, amb el propòsit de “recordar la importància de conèixer històries i personatges de la Bíblia i viure el text sagrat “com Jesús volia, com a infants”.