Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra proposa pel dissabte 16 de novembre una activitat sobre els valuosos tapissos de la Seu Vella de Lleida, que es conserven al Museu de Lleida: diocesà i comarcal. Carmen Berlabé, conservadora d’aquest museu, serà l’encarregada de presentar i contextualitzar aquestes joies patrimonials de la catedral de Lleida. Posteriorment es veuran alguns dels tapissos in situ.

Els espais nobles, civils o religiosos, de les edificacions medievals i sobretot modernes solien tenir les parets ornades amb grans tapissos decoratius. Amb ells es cobrien els grans panys de mur cec, i es guanyava en confort i sobretot en “decòrum”. El seu valor artesanal anava sovint acompanyat d’un valor artístic notable, i la seva complexitat de fabricació generà tallers molt especialitzats, com ara els existents a Flandes. La temàtica era diversa: mitologia, història, història sagrada... La Seu Vella de Lleida no n’era pas una excepció; al Museu de Lleida se’n guarden uns exemplars fantàstics, que són l’eix d’aquesta activitat.

Carmen Berlabé és doctora en Ciències Jurídiques i Polítiques per la Universitat Abat Oliba, màster en Art per l'Autònoma de Barcelona i màster en Museografia interactiva i entorns de participació per la Universitat de Barcelona.

Aquesta activitat és proposada pel Bisbat de Lleida dins l’agenda d’activitats culturals que cada any ofereix Catalonia Sacra arreu del territori. Per participar-hi cal fer inscripció prèvia.