Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 2/03/2015

(Taizé-Catalunya 2015) Des del dia 1 de març ja estan obertes les inscripcions per a la trobada que tindrà lloc dissabte 16 de maig "Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura", que se celebrarà al Seminari Conciliar de Barcelona i que acabarà amb una pregària d’acció de gràcies que tindrà lloc el mateix dia a la Basílica de Santa Maria del Mar de la mateixa ciutat.

Les delegacions diocesanes de pastoral juvenil i diferents grup de persones properes a la comunitat de Taizé, amb aquesta trobada, volen unir-nos als actes commemoratius que organitza la comunitat ecumènica de Taizé al llarg de l’any 2015 amb motiu del centenari del naixement del germà Roger i del 75è aniversari de la seva arribada al poblet de Taizé (França) l’agost de 1940.

La jornada comptarà amb la presència d'un germà de Taizé. Durant el matí, està previst que tinguin lloc diferents tallers sota el paraigües “Compartim signes d’esperança”. A la tarda, un germà de la comunitat conduirà l’espai per reflexionar junts la carta "Cap a una nova solidaritat", la qual proposa quatre camins per ser “sal de la terra”. El dia acabarà amb la pregària a Santa Maria del Mar.

Al llarg del 2015 se celebren 75 anys de la fundació de la comunitat, 100 anys del naixement del germà Roger (el 12 de maig de 1915) i 10 anys de la seva mort, el 16 d’agost de 2005. A més, la propera Trobada Europea de Joves, convocada per la comunitat de Taizé com a nova etapa del pelegrinatge de confiança a través de la terra se celebrarà a la ciutat de València, fet que suposarà una nova oportunitat per a tots els catalans d’acompanyar la comunitat i els milers de pelegrins que arribin de tot Europa a viure una nova trobada de pau i reconciliació. Al desembre la comunitat de Taizé va rebre el Memorial Cassià Just que atorga la Generalitat de Catalunya. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.