Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Càritas d’Urgell) L’empresa d’inserció “Grapats”, propietat de Càritas, ha fet una transformació empresarial amb la  creació del nou Grup Grapats i la constitució d’un Centre Especial de Treball (CET) que té com a objectiu promoure la creació de llocs de treball protegits per a joves amb discapacitat o amb problemàtiques mentals.

El nou Grup Grapats ha creat un model propi de negoci a partir de l’economia circular que utilitza el residu tèxtil, i els objectes de segona mà per al seu reciclatge i retorn al mercat; i de l’oferta de serveis diversos a la societat. 

D’aquesta manera, el Grup Grapats ha afegit a “Nougrapats E.I.” -una empresa d’inserció destinada a promoure llocs de treball d’inserció per a col·lectius en risc d’exclusió-; el nou Centre Especial de Treball, CET, que ha creat llocs de treball protegits  per a joves amb discapacitat o amb problemàtiques de salut mental. 

Grapats ara està formada per dues empreses.

Càritas Urgell ha fet aquesta aposta de canvi amb l’objectiu de millorar el programa d’inserció laboral, ajudar a transformar la societat amb projectes d’economia social i millorar la sostenibilitat ambiental.

La millora del programa d’inserció laboral s’ha materialitzat per la creació de dos projectes diferenciats per col·lectius que té en compte les necessitats de cadascun d’ells: les persones a les que els cal reemprendre rutines per la inserció en el mercat laboral convencional, i les que, per les seves particularitats, necessiten un suport i un acompanyament específic. 

Nougrapats disposa d’un centre de recollida i transferència; una botiga de roba i complements de segona mà, inclosa en la xarxa de Càritas espanyola MODA-RE; fa recollida de residu tèxtil amb una xarxa de més de 80 contenidors en 42 poblacions diferents de la diòcesi i també en fa la selecció i el reciclatge; recull mobles i objectes diverses, fa serveis de mudances i encàrrecs.  

Situada a la nau del grup situada a Av. Guillem Graell de La Seu d’Urgell, CET Grapats ofereix serveis de bugaderia, lloguer de vaixelles, serveis de paqueteria i missatgeria Ecològica, i disposa d’un punt de recollida de paqueteria per a compres online; i també disposa d’una botiga per a la venda de mobles i objectes de segona mà.

La visió d’un projecte al servei de les persones i del canvi social és el que ha animat el projectes Grapats des dels seus inicis.

Nascuda el 2004, amb l’obertura de la botiga Grapats i la instal·lació d’un contenidor de roba al costat de l’església de Santa Magdalena, a La Seu d’Urgell. Va ser possible per la col·laboració inestimable d’entitats i de les voluntàries de Càritas parroquial de La Seu d’Urgell. Deu anys més tard, el 2014, es va constituir una empresa d’inserció com a continuïtat del programa d’inserció laboral de Càritas: Nougrapats E.I. El 2015, la botiga Grapats canvia de situació i entra a formar part de l’empresa d’inserció laboral. A finals de l’any 2019 es va constituir la societat CET Grapats, i una part de les tasques que feia l’empresa d’inserció passen al nou Centre Especial de Treball.