Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Opus Dei Catalunya) L'escola de negocis de la Universitat de Navarra, IESE Business School, ha conclòs a Barcelona la celebració del seu 60 aniversari amb el congrés d'Ètica "L'empresa i les seves responsabilitats socials", en el què hi ha participat monsenyor Fernando Ocáriz, gran canceller i prelat de l'Opus Dei. L'IESE fa 60 anys que forma directius amb valors sota un enfocament ètic i humanista de l'empresa. Al congrés d'Ètica s'ha reflexionat sobre els canvis socials, econòmics i tecnològics que estan obligant a repensar quines són les funcions i responsabilitats de les empreses i els directius, i l'impacte que poden tenir les escoles de direcció en aquest àmbit.

El director general de l'IESE, Franz Heukamp, ha inaugurat el congrés donant la benvinguda als participants que omplien l'Aula Magna, antics alumnes de l'IESE, directius, membres d'escoles de negoci associades, empleats de l'escola, i les persones connectades per videoconferència des de Madrid, Nova York i Munic, on l'escola té seus. Ha tingut unes paraules d'agraïment per al beat Àlvar del Portillo i monsenyor Echevarría que els van animar a "contribuir a la millora de la societat", tenint present que "cada persona és important".

La tasca principal del directiu

Seguidament el prelat de l'Opus Dei, ha pronunciat la conferència. Ha començat amb un agraïment per la invitació a l'acte, i a sant Josepmaria Escrivà per ser l'«instrument de Déu per promoure aquesta iniciativa». El fil conductor de la conferència ha estat la idea que "l'empresa és una comunitat de persones que serveix altres persones dins d'una societat de persones. Només després de considerar això tenen cabuda els capitals, les instal·lacions, la tecnologia i les realitats jurídiques".

Fernando Ocáriz ha esmentat els orígens de l'IESE i la il·lusió de sant Josepmaria per "millorar la formació i la vida cristiana de tantes persones que a Catalunya s'ocupaven de dirigir empreses de tota mena".

Quina és la tasca principal del directiu?, s'ha demanat Ocáriz. "Convocar, formar, orientar, exigir, animar, tenir cura i en, ocasions, curar a aquest equip humà que és el que portarà endavant les activitats de l'empresa", ha afirmat. "D'aquí la necessitat que els dirigents tinguin molt present que tota persona és important, no només ni principalment pel que aporta a l'empresa, sinó pel que és en si mateixa", ha afegit.

El que distingeix a l'IESE

"Des d'aquell primer programa de formació de directius que va començar el novembre de 1958, l'IESE ha experimentat notables canvis que s'han traduït en resultats de millora professional i personal per als milers de dones i homes que s'han beneficiat de l'empremta que l'IESE ha deixat en la societat", ha comentat.

La conferència del Gran Canceller ha conclòs amb una mirada al futur: "Queda molt per fer: noves generacions arriben cada dia a les vostres aules, els vostres programes es multipliquen, cada vegada arribeu a més països, els vostres treballs de recerca reben merescuts elogis... Però el que distingeix l'IESE és aquesta referència constant als valors ètics i morals. Sigueu-hi sempre fidels".

Al matí, el prelat, abans d'impartir la conferència, va tenir una trobada amb directors de col·legis d'Institució Familiar d'Educació que enguany celebra els  50 anys. Els ha animat a "transmetre l'esperança i alegria que es troba a la font de la fe". Com a record li han regalat un "Fargalet" figura que simbolitza els alumnes d'Institució i li han concedit el títol de Professor d'Honor.

La presència a Barcelona del prelat de l'Opus Dei forma part del viatge pastoral que realitza Ocáriz durant aquest estiu.