Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Eduard Pini ha estat escollit nou Provincial de l'Escola Pia de Catalunya. Aquest dissabte el capítol provincial ha votat l'elecció del nou màxim responsable dels escolapis a Catalunya després de tres mandats de quatre anys de Jaume Pallarolas.

El capítol també ha escollit l'equip responsable de la província que estarà format per quatre assistents provincials: Josep Maria Canet (Àrea d'Economia i Recursos), Enric Canet (Àrea de Participació), Joan Prat (Àrea d'Acció Educativa i Social) i Lluís Tort (Àrea de Vida Religiosa). Tots, excepte Lluís Tort, formaven part de l'anterior equip provincial, com Eduard Pini.

L'elecció l'han fet els trenta escolapis que formen el capítol de la província catalana. El provincial ha sortit d'una proposta entre cinc candidats elaborada a partir de la consulta feta entre els escolapis i que ha d'aprovar abans de les votacions el govern general del l'orde. En una primera votació ha estat elegit per majoria absoluta Eduard Pini Barreiro.

El nou provincial va néixer a Palma de Mallorca el 1966 i va estudiar a l’Escola Pia de Sabadell. L’any 1986 va iniciar la seva vida religiosa a la comunitat de Moià i els seus estudis al noviciat a Barcelona. La professió simple la va fer un any després a Barcelona. Els primers anys de la seva dedicació van estar lligats al Casal Joves Calassanç, Colònies Jordi Turull i a la docència a l’Escola Pia Sant Antoni. Més tard, va treballar a l’Escola Pia de Sabadell i la de Granollers i al Casal Pare Sallarès també de Sabadell.

L’any 2002 es va traslladar a Guanabacoa (Cuba), on va ser formador i professor a l’Institut teològic de Maria Reina i al Seminari de l’Havana, així com director del Centre Educatiu Espanyol de la mateixa ciutat, vocal de la Junta Directiva de la Conferència Cubana de Religiosos i Professor de la Diplomatura en Humanitats. Després de deu anys d'estada a Llatinoamèrica, l’any 2012 va tornar a Barcelona. Des de llavors fins a l’actualitat, ha exercit com a Assistent Provincial i Vicari Provincial, així com a mestre de Juniors i escolapi de referència en diferents escoles de l’Escola Pia de Catalunya i col·laborador del grup juvenil Mou-te! entre d'altres activitats pastorals. Forma part de la comunitat del Putxet de Barcelona.

En la mateixa reunió capitular Jaume Pallarolas ha pres possessió com a viceprovincial de les Califòrnies, viceprovíncia americana vinculada als escolapis catalans. Al gener va ser escollit per aquesta nova responsabilitat, a l'espera que acabés el seu mandat a Catalunya.

L'assemblea del capítol provincial és el màxim organisme de govern dels escolapis i es reuneix cada quatre anys. El del 2015 es fa en dues sessions: aquest cap de setmana i el vinent; hi participen 30 religiosos i 25 laics. El treball per decidir les orientacions dels propers quatre anys s'ha preparat amb diverses sessions prèvies, on laics i religiosos, conjuntament, han participat. El treball d'aquest capítol es pot seguir a través d'un blog i per les xarxes socials a #capitolEPC.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.