Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 25/11/2012

Eduard Fornés, editor i polític català, va néixer a Barcelona el 1940. Format al Seminari Conciliar de Barcelona, va seguir els estudis de Filosofia i Teologia, sent ordenat sacerdot el 1965. Va exercir a la Parròquia del Sagrat Cor de Ca n'Oriach de Sabadell i l'any 1969 va ser condemnat pel Tribunal d'Ordre Públic pel seu compromís socioreligiós enfront de la dictadura i va ser empresonat a Zamora. En sortir de la presó, va iniciar el procés de secularització i es va incorporar a l'editorial Nova Terra. Després va fundar i dirigir Editorial Mediterrània.

Ell representa la visió no tan entusiasta de les conseqüències del Concili, perquè la seva aplicació a casa nostra va topar amb la dura realitat del franquisme i amb el lligam que unia l'Església Catòlica amb el règim. "El Concili Vaticà II va ser una gran alegria que després es va frustar", explica en el vídeo. 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.