Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Les periodistes Glòria Barrete i Laura Mor han rebut aquest divendres el Premi Memorial Bisbe Joan Carrera pel monogràfic Joves i Església publicat a Catalunya Religió el passat octubre. La sèrie d’articles ha estat reconeguda en l’apartat “Joventut, Fe i Discerniment Vocacional”, una de les tres modalitats del premi. Les distincions es van fer públiques divendres a la nit en el decurs de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana  que organitzem els dos mitjans de comunicació de l’arquebisbat de Barcelona.

Els altres guardonats del primer Memorial Bisbe Joan Carrera han estat, en l’apartat “Diàleg, Fe i Cultura”, l’escriptor i articulista portuguès Gabriel Magalhães, pel conjunt de la seva obra literària, però molt especialment pels articles publicats a La Vanguardia. En l’apart “Inclusió Social” ha estat premiat el reportatge “Fora de tot, els sense llar”, del programa 30 minuts de TV3 i han recollit el guardó els periodistes Georgina Pujol, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación.

El monogràfic de Catalunya Religió premiat és un sèrie de quatre articles publicats l’octubre de 2017 i que recull el testimoni de sis joves de diverses edats, vinculació eclesial i amb vivències religioses molt diverses. El monogràfic es va publicar emmarcat en el celebració del Sínode de Bisbes sobre els joves que ha convocat el papa Francesc per al proper octubre.

El pare Bernat Juliol, responsable de Comunicació de l’Abadia de Montserrat, va lliurar el premi a Glòria Barrete i Laura Mor com a representant de l’abadia benedictina que patrocina el premi. Les dues redactores de Catalunya Religió van agrair el reconeixement i van remarcar la llibertat i l’obertura amb la que havien pogut plantejar el tema. També van destacar el que van aprendre del testimoni dels joves i la necessitat d’escoltar-los de veritat, no només com a relleu de futur sinó  com una realitat activa dins de l’Església. 

Gabriel Magalhães va rebre el premi del director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell; i l’equip de TV3 el va rebre de Salvador Busquets, director de Caritas diocesana de Barcelona, representant les entitats que han dotat aquestes modalitats del Premi.

El jurat del Premi Memorial Joan Carrera ha estat format per Carme Borbonès, patrona de les Fundacions Missatge Humà i Cristià i de Catalunya Cristiana; Jordi Breu, president del Memorial Bisbe Joan Carrera; Peio Sánchez, rector de Santa Anna de Barcelona; Jaume Aymar, membre del Memorial Joan Carrera i director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, i els periodistes Salvador Aragonès, Lluís Foix, Ignasi Miranda i Carme Munté.

Concòrdia i fraternitat

Els premis es van lliurar en el decurs del sopar de la VII edició de la Nit de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, el sopar anual a benefici d’aquests dos mitjans de comunicació, que va estar presidit per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella.

El director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, Jaume Aymar, va mostrar la seva satisfacció per la rebuda que ha tingut el nou format del setmanari que acaba d’assolir el 2.000 números. També va destacar la voluntat dels dos mitjans de ser una bona notícia d’Església, caracteritzats per un estil serè: "Volem vendre més, però no volem vendre'ns".

El cardenal Omella va tancar l’acte demanant que com a mitjans d’Església siguin instruments per a "promoure la concòrdia i la fraternitat", una petició extensiva a tots els mitjans eclesials i als periodistes cristians. Entre les 300 persones que van assistir a l’acte s’hi va fer presents l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, i l’arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach.