Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) El Bisbat de Girona i l'Ajuntament de Banyoles van presentar ahir dues noves peces recuperades de l'Arqueta de Sant Martirià. En concret, es tracta de les figures de Santa Anna i Sant Cristòfol que es van localitzar a Brussel·les i Londres, respectivament, i posteriorment es van traslladar a Girona. 

Les dues peces es van presentar públicament ahir al matí en un acte a la seu del Bisbat, on van participar-hi el Bisbe de Girona, Francesc Pardo; l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer i l'advocat Carles Mascort, responsable de les negociacions per a la recuperació de les peces robades de l'Arqueta de Sant Martirià. 

Les peces de Santa Anna i Sant Cristòfol es van localitzar fa uns mesos i, després de comprovar que eren les figures originals, es van iniciar les negociacions per recuperar-les i traslladar-les a Girona. Les figures de Santa Anna i Sant Cristòfol s'incorporaran ara a l'Arqueta i seran exposades al públic com la resta de peces recuperades. 

L'Arqueta de Sant Martirià, un reliquiari gòtic del segle XV, està considerada com una de les peces més remarcables de l'orfebreria medieval catalana.