Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Tal com els mitjans de comunicació s’han encarregat d’informar, el Sudan del Sud, el «país més jove del món» que va aconseguir la seva independència al juliol de 2011, viu un sagnant conflicte que enfronta a les principals ètnies del territori. Fins al moment els mitjans oficials parlen de 600 morts, però es tem que el seu nombre sigui encara major.

Els claretians, han col·laborat des de l’any 2005 en el projecte intercongregacional conegut com a «Solidaritat amb el Sud de Sudan», promogut per les dues unions dels superiors generals (USG i UISG). Fins al desembre de 2013, la presència claretiana en aquest projecte ha estat sostinguda, entre d’altres, pel pare Joseph Callistus, de la delegació de Sri Lanka (província d’Alemanya) qui, havent conclòs el període del seu servei, era a punt de tornar a la seva província d’origen. El seu esperit solidari i el dramatisme del conflicte li han fet perllongar la seva estada.

Les alarmants notícies sobre la violència al Sudan durant els dies previs al Nadal, han motivat al pare general, Josep M. Abella, a escriure una carta de solidaritat dirigida a Joseph Callistus, la resposta del qual, entre d’altres detalls, narra el següent:

«El 4t diumenge d'Advent vaig ser a les instal·lacions de l’ONU (a la ciutat de Juba) per celebrar-ho amb els desplaçats interns. Que difícil és convèncer a la gent de la presència de Déu amb nosaltres «Emmanuel» quan han perdut als seus éssers estimats i s’han escapat de la mort per una mínima distància. Les històries són horribles. Hem orat i escoltat les històries de cadascun i després, d’una manera molt senzilla, hem renovat la nostra fe en Déu que se’ns revela com un de nosaltres, sobretot quan ens enfrontem a aquest tipus de perills en la vida».