Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) Aquest dimarts 28 de novembre, a l’Escola Pia Balmes, es va fer la presentació de dues novetats bibliogràfiques editades per l’Escola Pia de Catalunya: una nova edició de la biografia de Calassanç d’en Joan Florensa, i un llibre sobre el període en que Joan Trenchs va ser provincial de l’Escola Pia de Catalunya.

La primera part de l’acte es dedicà a l’obra d’en Joan Florensa, arxiver de l’Escola Pia de Catalunya. Com ell mateix explicà, ja existia una biografia de Calassanç, feta per ell i en català. Però al fet que ja està pràcticament esgotada, cal afegir-hi que d’aleshores ençà s’han fet diverses aportacions a la biografia del fundador, que feien necessari actualitzar-ne els continguts, sobretot pel que fa a la seva etapa a Catalunya.

La segona part de l’acte es dedicà al llibre de Trenchs. Fèlix Martí, que l’havia conegut del temps de la residència d’estudiants de Sant Antoni, i Joan Florensa, que va coincidir amb ell com a religiós, van esbossar-ne una visió més personal, tot recordant el caràcter i la visió d’un provincial que no s’allargà gaire temps en el càrrec, però que deixà una forta empremta. Finalitzà la presentació del llibre el seu autor, Miquel Puig i Reixach, que aportà la visió històrica del personatge, tot destacant-ne tres aspectes que relacionen la biografia de Joan Trenchs amb els temps que li tocà viure: incertesa, creativitat i esperança.

L’actual provincial, l’Eduard Pini, conclogué l’acte, amb una sorpresa final: li entregà a Miquel Puig la Carta de Germandat de l’Escola Pia, un reconeixement honorífic que dóna l’Escola Pia a aquelles persones d’especial i significativa vinculació a la missió i el carisma de l’orde.