Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(Laura Mor –CR) El proper 27 de febrer farà 50 anys de la mort de Guillem Rovirosa i Albet, fundador de les Germandats Obreres d’Acció Catòlica (GOAC). Coincidint amb l’aniversari, Cristianisme i Justícia acull un acte commemoratiu a Barcelona, on s’estrena un documental sobre la seva persona, obra, pensament i catalanitat.

El vídeo, titulat Guillem Rovirosa, ara més que mai. Revolució cristiana dintre del poble, compta amb intervencions del benedictí Hilari Raguer, i de militants de la GOAC com Emili Ferrando i Mercedes Sánchez, entre d’altres.

"La comunió que practicava Rovirosa"

L’actual president del moviment, Fermín-Isaac Rodrigo, comenta com en el documental s’expressen similituds entre Rovirosa i el papa Francesc i aprofita per recorda la vigència de l’aportació del fundador de la GOAC: “Rovirosa tenia un pensament avançat per l’època”.

Es refereix així al personatge com iniciador del comunitarisme i explica com la publicació del manifest comunitarista va provocar les crítiques dels bisbes de l’època, que confonien la proposta amb el comunisme de l’època: “No tenia res a veure amb la ‘comunió’ que practicava Rovirosa”. Però aquell Manifest comunitarista, publicat el 1948, va portar l’any 1955 a la dimissió forçada de Rovirosa de la GOAC.

Isaac Rodrigo també ha recordat que el pensament de Rovirosa es va fer present en el Concili Vaticà II, una renovació eclesial que va confirmar l’esperit de l’Acció Catòlica. Rovirosa va ser una referència per a molts creients.

Amb l’objectiu de fer més viva la memòria obrera i la vida de compromís obrer i cristià en el món actual, l’acte del proper dijous 20 serà el primer d’un seguit d’accions previstes per commemorar l’any Rovirosa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.