Vés al contingut
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Aquest curs el Premi Pilarín Bayés proposa posar en valor com les diferències, siguin del tipus que siguin, enriqueixen i construeixen una societat millor si serveixen per aprendre a respectar-nos els uns als altres. Quins reptes planteja la convivència de la diversitat? Com ens enriqueix? És el mateix ser diferents que ser diversos?

Amb aquesta proposta en llengua catalana, adreçada a alumnat d'educació primària i d'educació especial (6-12 anys), conviden a les escoles a reflexionar, debatre i construir un conte que expliqui com som de diversos. L'Orde Hospitalària presenta la funció pedagògica del premi: "explicant històries de nens i nenes què són únics i que és allò els fa tan especials, contes sobre persones "diferents" a les que aprenem a estimar, relats sobre com superem la por a allò que desconeixem. Imagineu com és o com seria una societat que respecta i valora la diversitat".

Al Racó del professorat, els docents trobaran propostes i recursos per treballar a l'aula. La presentació dels contes, així com tota la informació concreta de la convocatòria està disponible al web del premi: www.premipilarinbayes.org . La data límit d'enviament dels contes és el 21 de febrer de 2020. Com a procés final del Premi, un expert en la matèria fa cada curs un estudi de valors a partir de tot el que diuen els nens, amb l'objectiu de treure unes conclusions que siguin útils per a educadors i famílies. Ana Novella, professora universitària i experta en els drets de la infància, ha elaborat l'estudi de l'anterior edició, "Contes dels drets dels infants".

A més, des de febrer, l'exposició "El món amb ulls d'infant. Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes" està passejant-se per diferents biblioteques de Catalunya per apropar el premi a les famílies. Més de 6.000 nens i nenes van participar del Premi el curs passat, els contes guanyadors van ser publicats en un llibre, il·lustrat per la Pilarín, que durant aquest mes d'octubre es rebrà a totes les escoles de Catalunya.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.