Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Aquest diumenge 9 de juliol s'inicia el culte habitual a la Basílica de la Sagrada Família. La missa se celebrarà cada diumenge i dies de precepte a les 9 del matí i l'entrada serà lliure sense reserva ni invitació prèvia. També tots els capellans que vulguin podran concelebrar. Les celebracions litúrgiques que fins ara es feien de manera esporàdica, passen a ser setmanals.

Serà una missa internacional amb diverses llengües combinant català, castellà, francès, anglès i italià. També es podran incorporar altres llengües de manera ocasional en funció dels grups que hi participin. Aquesta missa dominical substituirà la que fins ara celebrava la comunitat parroquial a la cripta de la Sagrada Família. La celebració a la Basílica l'organitza l'arquebisbat de Barcelona.

Les portes del temple s'obriran mitja hora abans de l'inici de la missa, a les 8'30h. L’entrada serà lliure i no caldrà invitació com es feia fins ara en les celebracions litúrgiques que acollia el temple. L'entrada serà per la Façana del Naixement i només quedarà limitada per l'aforament. També a partir de les 8'30h hi haurà capellans disponibles per confessar a la Basílica.

Diversos celebrants

L'arquebisbat de Barcelona ha designat com a responsable i coordinador de la missa internacional mossèn Josep M. Turull, però la celebració la presidiran de manera rotatòria diversos capellans. Juntament amb Turull, hi haurà un equip format dos capellans més com a responsables de la celebració: Joan Obach, delegat de Litúrgia de l'arquebisbat, i Patrick Stref. . 

La celebració dominical comptarà amb el suport musical del Cor de Cambra Francesc Valls, de la Catedral de Barcelona, i de l’organista titular Juan de la Rubia.

També s'ha creat una adreça electrònica, <missainternacional@sagradafamilia.org> on es poden adreçar els grups de parròquies, moviments o pelegrinatges que vulguin participar en aquesta missa. Durant la missa no es podrà circular pel temple i les visites turístiques es reprendran a les 10'30h.  

A més de missa dominical que ara s'inicia, la basílica de la Sagrada Família ja compta amb un espai permanent de pregària. Dins el recorregut de la Basílica, darrera l'altar hi ha habilitada la capella del Santíssim com un espai reservat a l’oració i el recolliment.