Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Vedruna) En una societat en constant canvi, és necessari observar l’entorn i estar al dia de les noves tendències a nivell pedagògic. Repensar l’educació i plantejar el futur de les escoles ha estat i és un dels objectius de Vedruna Catalunya. És per això que els Directors Generals de les 36 escoles Vedruna de Catalunya i la coordinadora de Vedruna Catalunya, entre el 12 i el 16 d’abril, han viatjat a Finlàndia (a la ciutat de Turku) per conèixer el sistema educatiu per excel·lència i analitzar en quins aspectes es poden fer aportacions a les escoles Vedruna.

La visita a diferents escoles i universitats d’allà ha permès ampliar la mirada per replantejar en els centres Vedruna alguns aspectes que situen Finlàndia per davant de la resta de països: la confiança de les famílies amb l’escola i els seus mestres, l’autonomia dels centres, els recursos de què disposen, l’estreta relació i el treball conjunt entre les escoles i les universitats, apostant pel personal de pràctiques, la professionalitat dels mestres, la perfecta combinació entre tradició (tallers, observació i experimentació...) i modernitat (noves tecnologies) per al desenvolupament de les competències que preparin els alumnes per a la vida i que fomentin la seva autonomia, la tipologia d’aules funcional, la baixa ràtio de nens per aula a educació infantil i la de mestres per alumnes, la barreja d’alumnes de diferents edats, el foment d’un clima positiu i motivador, la importància de la tutoria i l’acompanyament personal, entre d’altres.

Aquesta visita ha estat valorada molt positivament i ha permès prendre consciència que les pràctiques educatives i les intuïcions pedagògiques de escoles Vedruna estan seguint una bona línia en l’àmbit d’innovació i de millora pedagògica. També ha ajudat a saber cap a on es vol anar, essent conscients que cada societat, com cada escola, és única i irrepetible, perquè està al servei del seu entorn. I des d'aquesta perspectiva, la xarxa d’escoles Vedruna s'alinea amb el document Repensar l’educació, promogut pel Centre UNESCO de Catalunya, apostant fermament en la importància de continuar avançant, innovant i millorant per a ser centres de referència i de qualitat arreu del país.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.