Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 25/05/2022

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(CR) A partir de l'1 de setembre, la diòcesi de Lleida passarà a tenir de sis a cinc arxiprestats. Així ho ha decidit el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, amb la signatura d'un decret sobre la reorganització dels arxiprestats de la diòcesi i que el bisbat de Lleida ha fet públic aquest dimecres. 

Amb aquesta decisió, la diòcesi passa a tenir dos arxiprestats a la ciutat de Lleida i tres que engloben el territori de la resta de la diòcesi. Els tres de la zona rural mantenen els seus noms: Baix Segre, Segrià-Noguera-Ribagorça i Baix Urgell-Les Garrigues. En canvi, els dos arxiprestats de la capital tindran el nom dels dos patrons: Mare de Déu de l'Acadèmia i Sant Anastasi. 

El decret estableix que les parròquies de les localitats d'Almacells, Sucs, Raimat i Gimenells i Pla de la Font, deixaran de formar part de l'arxiprestat Baix Segre per integrar-se al del Segrià-Noguera-Ribagorça. Una decisió donada “la indiosincràsia i la tendència de la població d'aquestes parròquies a participar més dels seus pobles veïns que dels de l'arxiprestat on estaven incloses”, exposa el text. 

El bisbat de Lleida també ha comunicat que abans de finalitzar el curs s'hauran d'haver fet les eleccions dels nous arxiprestes. D'aquesta manera podran començar a preparar-se per a la seva funció durant l'estiu, tot i que “encara no tindran el pertinent nomenament donat que estarà vigent la distribució arxiprestal existent fins al moment”.

Salvador Giménez agraeix la tasca realitzada per l'equip d'arxiprestes actual. Una tasca que el bisbe assegura que s'ha fet amb “interès, dedicació i amor”. 

La decisió arriba després que diverses veus de la diòcesi haguessin suggerit la necessitat de reestructurar els arxiprestats de Lleida. Ho exposa d'aquesta manera el text inicial del decret: “Les condicions que van donar sentit a les actuals demarcacions i les característiques de la població que hi pertany han variat molt”. Davant d'aquesta possibilitat, el bisbat ha fet un estudi consultant a tots els capellans del territori tal com es va acordar al Consell Presbiteral. Finalment, i després de diverses sessions del consell on s'ha tractat aquesta temàtica, el decret s'ha firmat aquest 10 de maig. 

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.