Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Els dinars del Calassanci són una adaptació perquè els joves dels Programes de Formació i Inserció (PFI) de l’Escola Pia Calassanci puguin realitzar les pràctiques del curs d’auxiliar en establiments hotelers i de restauració. El projecte s’ha posat en funcionament aquest curs i ara han publicat un vídeo per explicar aquesta nova experiència:

Amb la pandèmia, els alumnes del curs d’hostaleria no podien fer les pràctiques habituals en empreses externes. Per aquest motiu, l’escola va decidir oferir la possibilitat de poder fer unes pràctiques internes. Així va néixer la idea dels dinars del Calassanci organitzats i gestionats pels propis alumnes. Alba Segarra, educadora del PFI a l’Escola Pia Calassanci, explica que es tracta d’un “projecte transversal que treballa moltes disciplines”. De fet, els alumnes “dissenyen un menú, organitzen la compra, cuinen i serveixen setmanalment dinars i esmorzars”, explica en el vídeo.

Poder-se incorporar de nou al sistema educatiu

L’Escola Pia Calassanci es dedica a l’educació, l’orientació i el suport a la inserció de joves i col·lectius en risc d’exclusió social. Els programes de formació i inserció que ofereix estan adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys que hagin deixat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol.

La finalitat d’aquests programes és proporcionar a aquests joves la possibilitat d’incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional. Han de facilitar, també, l’aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d’obtenir una ocupació qualificada i duradora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.